Adams moet bullpen Yankees versterken

Door

De trade deadline in de Major League nadert over een maand, dus draait de geruchtenmachine op volle toeren. Manager Joe Girardi is op zoek naar een pitcher die de bullpen van de Yankees moet versterken, want van de beoogde line-up Joba Chamberlain, Rafael Soriano en Mariano Rivera, is alleen de laatste nog niet geveld door een blessure.

De contouren waren al op Opening Day te zien toen de Yankees de Detroit Tigers versloegen. Starter CC Sabathia gooide zes sterke innings, Chamberlain nam het over in de 7e inning, Soriano in de 8e en Rivera maakte het af in de 9e inning. Alle drie kregen ze geen hits tegen en alle drie gooiden ze een strikeout.

Wat hadden de Yankees graag het hele seizoen een beroep willen doen op deze drie relievers. Het noodlot sloeg echter vrij vroeg in het seizoen toe met het wegvallen van Soriano (blessure aan de elleboog). Er is nog altijd geen datum geprikt wanneer de Yankees weer gebruik kunnen maken van de 31-jarige pitcher.

Een datum is er wel voor Chamberlain. De 25-jarige pitcher heeft deze maand een Tommy John Surgery ondergaan aan zijn schouder en zal pas in de maand juni van 2012 weer op de heuvel staan in New York. De Yankees trekken nu ten strijde met mannen als Luis Ayala, Buddy Carlyle en Cory Wade. Geen grote namen, maar als de slagploeg functioneert (14 runs dinsdag tegen de Tigers), is het geen probleem.

Alleen kun je daar als team niet vanuit gaan. Zodra je tegen betere ploegen speelt, wordt het moeilijker om runs te scoren en moet je juist kunnen rekenen op de pitchers. Wie komt er dan naar New York?

De naam van Francisco Rodriguez, de closer van de New York Mets, wordt veel genoemd in de media. De Yankees zien meer in Mike Adams, de reliever van de San Diego Padres.

De telefoon op het kantoor in San Diego schijnt rood gloeiend te staan, want de 32-jarige toekomstige closer is bezig met een uitstekend seizoen. Het is bijna een zekerheidje als Adams voor één inning in de wedstrijd komt om drie outs te maken.

De Yankees zijn vooral gecharmeerd van zijn 0.66 WHIP, één van de laagste in de Major League. Een statistiek die laat zien dat Adams weinig hits en walks toe laat per inning. Dat zien de Yankees graag in de postseason.

Foto: dailycaller.com

Ook leuk om te lezen