Adam Jones: de heerser van het outfield

Door

Baltimore Orioles v Los Angeles Angels of Anaheim

De Baltimore Orioles wonnen vannacht met 5-2 van de Boston Red Sox. De overwinning kwam voor een groot deel op het conto van outfielder Adam Jones. De 29-jarige speler blonk uit met een aantal geweldige vangballen.

Jones noteerde één honkslag in vier slagbeurten en was daarnaast goed voor één binnengeslagen punt. Toch was hij vooral verdedigend gezien erg belangrijk voor de ploeg uit Baltimore.

Het begon allemaal in de tweede inning. Nederlander Xander Bogaerts sloeg de bal in het outfield tegen de muur aan en ging voor een double. Jones dacht hier echter anders over en gooide de bal vanuit het verre veld perfect naar korte stop J.J. Hardy. Even leek Bogaerts save te zijn, maar na het bekijken van de herhalingen werd hij toch uit gegeven.

In diezelfde inning liet Jones nogmaals van zich spreken. Red Sox-speler Mookie Betts leek lang op weg naar minstens een double, maar de viervoudig All-Star zou zijn bal op geweldige wijze vangen.

De laatste en mooiste vangbal vond plaats in de vijfde inning. Opnieuw sloeg Betts de bal het verre veld in, maar dit keer ging Jones volledig gestrekt en maakte hij een diving catch.

White Sox
Een week geleden was hij ook al in vorm. In de wedstrijd tegen de Chicago White Sox maakte hij Adam LaRoche uit op het derde honk.

2015
Jones noteert dit jaar een slaggemiddelde van .306 met negen homeruns en 31 binnengeslagen punten. Daarnaast beging hij pas één error en was hij goed voor vijf assists.

O’s
De Orioles staan op dit moment op een vierde plaats in de American League East. Van de 58 wedstrijden werden er 28 gewonnen. Het gat met de nummer één, de New York Yankees, bedraagt 4,5 wedstrijd.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen