Brooklyn Nets halen Childress, bijna rond met Blatche

Door

Na het aantrekken van Joe Johnson en de contractverlengingen voor Deron Williams, Brook Lopez en Kris Humphries zijn de Brooklyn Nets nog niet uitgeshopt. Josh Childress draagt het komende seizoen ook het tricot van de Brooklyn Nets. Het contract van Childress is non-guaranteed. De Nets trekken Childress aan als back-up voor Gerald Wallace. De verwachting is verder dat ook Andray Blatche de Nets komt versterken.

Childress maakte het nieuws vanochtend wereldkundig op Twitter. “Looking forward to the opportunity in Brooklyn.#Godisgood” twitterde de 29-jarige small forward. Childress speelde de afgelopen twee seizoenen bij de Phoenix Suns. Vooral het afgelopen jaar kende hij een mager seizoen. In 34 wedstrijden kwam hij tot gemiddeld 2,9 punten per wedstrijd. Voor zijn periode in Arizona speelde J-Chill twee jaar in Griekenland bij Olympiakos Piraeus BC. Childress kende zijn beste tijd bij de Atlanta Hawks. In vier jaar ontwikkelde hij zich daar tot een gewaardeerde kracht. Bij de Nets wordt Childress herenigd met zijn voormalige Hawks-ploegmaat Joe Johnson.

Ook Andray Blatche nadert een akkoord met de Nets. Zodra de laatste plooien zijn gladgestreken, zal ook de 26-jarige power forward naar Brooklyn komen. In het seizoen 2010-2011 eindigde de ex-Wizard op gemiddeld 16,8 punten en 8,2 rebounds per wedstrijd. Vorig jaar worstelde Blatche geregeld met zijn vorm, deels door blessureleed en een conditieachterstand. Blatche heeft een roerig privéleven achter de rug met een aantal arrestaties, waaronder een aanklacht vanwege seksuele intimidatie van een agente. Aan het einde van vorig seizoen namen de Wizards definitief afscheid van Blatche. Aan hem om bij de Nets te laten zien dat hij nog niet is afgeschreven.

Ook leuk om te lezen