Sabathia overweegt opt-out clausule te gebruiken

Door

C.C. Sabathia, de grote linkshandige werper van de New York Yankees, heeft in zijn contract een clausule staan, die hem het recht geeft om na dit seizoen uit zijn contract te stappen en free agent te worden.

Sabathia tekende voor aanvang van het seizoen 2009 een zesjarig contract bij de Yankees. Omdat hij eigenlijk liever aan de westkust wilde spelen en in de National League, waar hij ook kan slaan. Dat hij kan slaan heeft hij al vaker laten zien. In 2008 sloeg hij in zijn eerste slagbeurt van het seizoen een home run in de interleague wedstrijd tussen de Dodgers en de Indians. Gedurende zijn loopbaan sloeg hij .258 met 3 home runs en 14 RBIs.

De clausule zorgde voor een soort evaluatiepunt tijdens het contract. Als hij het niet naar zijn zin zou hebben, kon hij uit zijn contract stappen en naar een andere club gaan. De lefty geeft nu aan nog niet zeker te weten of hij gebruik zal maken van de opt-out clausule.

Als hij het doet zal het niet zijn omdat hij het niet naar zijn zin heeft in New York, maar omdat hij meer geld kan gaan verdienen. Sabathia, 30, kan de laatste drie jaar van zijn contract 69 miljoen dollar verdienen bij de Yankees. Sabathia heeft echter natuurlijk ook heel aandachtig de contractperikelen rondom de 31-jarige Cliff Lee gevolgd. Ook een sterke lefty pitcher, die deze winter een vijfjarig contract ter waarde van 120 miljoen dollar tekende bij de Phillies.

Het zou dus zo maar kunnen dat Sabathia, net als Alex Rodriguez een aantal jaar geleden, uit zijn contract stapt om vervolgens een nieuw, verbeterd, contract te tekenen bij de Yankees of ergens anders.

Foto: instripedbible.com

Ook leuk om te lezen