49ers verlaten Candlestick met overwinning

Door

Atlanta Falcons v San Francisco 49ers

Op een avond waarop alles in het teken stond van San Francisco’s laatste wedstrijd in Candlestick bezorgden ze het publiek een mooie wedstrijd. De Atlanta Falcons (4-11) boden lang weerstand maar een 89-yard interception return van 49ers linebacker Navarro Bowman besliste de wedstrijd in het voordeel van de San Francisco 49ers: 34-24 was de final score.

De taak van San Francisco vooraf was simpel: win and you’re in. Toch lieten de al uitgeschakelde Falcons zich niet naar de slachtbank leiden en hadden zij halverwege zelfs een 10-3 voorsprong.

In de tweede helft stelden de 49ers echter orde op zaken. Colin Kaepernick (13-uit-21 voor 197 yards en één TD) gooide een touchdown pass naar Anquan Boldin en rende er zelf ook nog eentje in. Verder voegde kicker Phil Dawson er ook nog één field goal bij en zo leek de overwinning al binnen.

Toch bleven de Falcons zich kranig verweren. Roddy White, die een teleurstellend seizoen achter de rug heeft, ving maar liefst twaalf ballen voor 141 yards en in het vierde kwart vond Matt Ryan (37-uit-48 voor 348 yards, twee TD’s en twee INT’s) hem voor een touchdown om er 20-17 van te maken.

Vervolgens werden er touchdowns uitgewisseld (één voor Frank Gore en San Francisco en één voor Tony Gonzalez en de Falcons) maar was het Atlanta dat middels een succesvolle onside kick nog een kans kreeg om de comeback te voltooien. Maar zover kwam het niet, want Navarro Bowman pikte de bal op vanuit de lucht nadat teamgenoot Tramaine Brock hem uit de lucht had geslagen en hij rende hem maar liefst 89 yards terug voor een touchdown. “Het is het beste wat ik ooit heb gezien, en leek wel heel erg op ‘The Catch’.” zei 49ers coach Jim Harbaugh over de interception die de wedstrijd op slot gooide.

Het directe gevolg van de overwinning is dat San Francisco door de overwinning geplaatst is voor de play-offs. Er kan zelfs nog home-field advantage geclinched worden. Dan moeten zij echter hopen op een misstap van de Seattle Seahawks (12-3, thuisspelend tegen de St. Louis Rams) en zelf winnen van de Arizona Cardinals (10-5).

De Atlanta Falcons (4-11) spelen al een tijdje nergens meer om, maar zullen het thuispubliek alsnog willen vermaken wanneer zij het seizoen in eigen huis afsluiten tegen de Carolina Panthers (11-4) die wel richting de play-offs gaan.

Atlanta Falcons v San Francisco 49ers

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen