49ers’ Kaepernick onstopbaar voor Packers

Door

Divisional Playoffs - Green Bay Packers v San Franciso 49ers

San Francisco 49ers – Green Bay Packers 31 – 45

Nadat eerder op de avond de Baltimore Ravens zich voor het tweede jaar op rij voor de conference championship game wisten te kwalificeren herhaalden de San Francisco 49ers dit huzarenstukje in eigen huis tegen de Green Bay Packers. Vorig jaar stonden de New York Giants nog tussen de Niners en deelname aan de Super Bowl, nu zal de ploeg het op moeten nemen tegen divisierivaal Seattle Seahawks of de Atlanta Falcons.

De Green Bay Packers leken licht favoriet aan de wedstrijd te beginnen en kwamen al vroeg op voorsprong. Colin Kaepernick beëindigde zijn eerste post-season drive met interception, die Sam Shields terugliep voor een touchdown. Dat was meteen ook de laatste fout van de rookie Kaepernick. De rest van de wedstrijd speelde hij alsof hij al jaren op het hoogste niveau speelt. Met maar liefst 181 rushing yards en twee rushing touchdowns stelde de Kaepernick Michael Vick’s post-season record uit 2002 scherper. De verdediging van Green Bay wist zich geen raad met de mobiliteit en van Kaepernick, die naast al het geweld over de grond ook nog eens 263 passing yards en twee passing touchdowns bij elkaar sprokkelde.

In de eerste helft ging de wedstrijd gelijk op en gingen de Packers met slechts drie punten achterstand de kleedkamer in. Na rust werd de wedstrijd definitief in het voordeel van San Francisco beslist. Voor Aaron Rodgers en de Green Bay Packers is het het tweede seizoen op rij dat de ploeg in de divisional playoffs strandt. Rodgers gooide nog wel 257 yards en twee touchdowns, maar leek geen moment echt in de wedstrijd te zitten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen