‘Sackkoning’ Woodley wordt alleen maar beter

Door

LaMarr Woodley, linebacker van de Pittsburgh Steelers, heeft een record op zijn naam waar zelfs de grootste pass rushers in de geschiedenis van de NFL jaloers op zullen zijn.

Woodley werd de eerste speler ooit die in zijn eerste zes play-offwedstrijden een sack kon laten optekenen. Hij liet er zelfs tien noteren over die periode.

Op 6 februari, de dag waarop de Steelers tegen de Green Bay Packers om de Super Bowl spelen, kan hij er nog wat aan toevoegen. ,,Als je zijn eerste acht wedstrijden vergelijkt met zijn laatste acht, zie je dat hij explodeert in de laatste periode,” zegt Ryan Clark, safety van de Steelers. ,,Het is een speler die het beste tot zijn recht komt in de belangrijke wedstrijden.”

Dit wordt de tweede Super Bowl van Woodley. In zijn eerste, de 27-23 overwinning tegen de Arizona Cardinals, sackte hij Cardinals-quarterback Kurt Warner tweemaal.

Woodley presteert al jaren op een constant niveau, want samen met teamgenoot en linebacker Jamer Harrison heeft hij al drie seizoenen lang meer dan tien sacks in een seizoen.

,,Het is of alles of niets tijdens de play-offs,” zegt Woodley. ,,Als mensen onder de indruk zijn van onze tackles gedurende het seizoen, dan vind ik dat we altijd nog wat extra’s moeten laten zien in de play-offs.”

Het contract van Woodley na dit seizoen af, maar men gaat ervan uit dat de Steelers het contract vrijwel zeker zullen verlengen.

Volgende week kan hij voor de tweede keer de Super Bowl winnen en nu in het stadion van zijn favoriete ploeg toen hij klein was, de Dallas Cowboys. Maar over zijn sacks zit Woodley niet in: ,,Mocht ik nog sacks maken, dat zou leuk zijn. Maar het belangrijkste is dat we die wedstrijd winnen.”

Foto: mondesishouse.blogspot.com

Ook leuk om te lezen