4-on-4: Play-Offs Preview Western Conference

Door

San Antonio Spurs v Oklahoma City Thunder - Game Three

Het reguliere seizoen in de NBA zit er op en de seeding kaarten zijn geschud. Na 82 wedstrijden per team kan het seizoen nu echt, écht beginnen. Vanaf zaterdag spelen de acht beste teams per conferentie in de eerste ronde van de NBA play-offs.  Tijd voor een nieuwe 3-on-3 dus. In deze rubriek reageren wekelijks drie NBA-redacteuren op drie stellingen omtrent een actueel onderwerp.

Deze week doen we het met een 4-on-4 echter iets anders. Per conferentie geven vier SportAmerika redacteuren hun mening over de vier match-ups van de eerste ronde. Ook voorspellen ze de uitslag van deze best of seven series. Klik verder voor de play-offs preview van de Western Conference. (Bekijk hier de preview van de Eastern Conference)

Foto’s: Getty Images.

9 Reacties
 1. Alerk 6 jaar ago

  Grizz in 6 over OKC??? Wauw dat is voor mij dit jaar net zoiets als vorig jaar Brandon Jennings zeggen dat ze van Miami zouden winnen in 6wedstrijden.

  • ewoutverslootwout 6 jaar ago

   Een boude uitspraak, zeker. Toch waren de Bucks vorig jaar een makkelijker slachtoffer dan OKC nu. Wat de Grizzlies doen is anders. Als OKC mee gaat in hun Pace (wat ik niet denk dat ze doen), dan kunnen de Grizzlies zomaar een paar potjes winnen.

   • Alerk 6 jaar ago

    Natuurlijk kunnen ze een paar wedstrijden winnen maar zeggen dat een team die bijna tegen alle top teams dit seizoen een negatief winrecord heeft wint van een team met de MVP en de meest atletische point guard in de NBA in 6 wedstrijden is wel naar mijn mening een tikje overdreven

   • daanvankooten 6 jaar ago

    Om te zeggen dat dit een “Brandon Jennings-achtige” uitspraak is… tikje overdreven 🙂 Wist je dat Memphis een 33-13 record heeft in NBA sinds Marc Gasol terugkeerde van een blessure?

 2. Joeri Zwarts 6 jaar ago

  Alerk, je hebt in principe helemaal gelijk. Maar is het niet net zo onwaarschijnlijk dat Ajax van Barcelona wint? Dat Sven Kramer de 10km op de Olympische Spelen niet zou winnen? In 2011 was San Antonio als eerste geplaatst, Memphis als achtste, toen ging de Grizzlies ook in zes wedstrijden door.

  Iedere playoffs is er wel een verrassing te vinden, zeker als er een onverwachte blessure om de hoek komt kijken.De kans dat het gebeurt is niet groot, maar in de sport loopt het niet altijd zoals je voorhand verwacht.

  • Pieter Horstman 6 jaar ago

   Ik vind het eigenlijk helemaal niet zo’n rare pick. Vorig jaar versloegen de Grizz de Thunder (zonder Westbrook) gewoon in 5 en het jaar daarvoor hadden de Thunder 7 -zeer close- wedstrijden nodig. In 6 is ook niet raar, omdat de kans dat je een Game 7 in Oklahoma wint nu eenmaal veel kleiner is dan dat ze een series in 6 winnen. Memphis weet hoe het OKC moet bespelen en hebben verdedigers die het KD een beetje lastig kunnen maken. Ja, een overwinning van de Grizzlies zou enigszins verrassend zijn, maar absoluut niet zo’n upset als sommigen doen voorkomen.

   • Alerk 6 jaar ago

    Je kan dit jaar niet vergelijken met andere jaren want dit jaar had een speler van okc 32p 8r 6a gemiddeld(genaamd Kevin Durant) en werd Memphis overtuigend verslagen in 3 van de 4 wedstrijden(die ene was zonder westbrook)

 3. Bahadir 6 jaar ago

  Wow, ik proef een “tikkeltje” frustratie bij de uitspraken van Ingmar. Wat hebben de Rockets je ooit aan gedaan wat het maakt dat je ze nu zo verafschuwd? Ik bedoel; een bij elkaar gezet team? Dacht je soms dat KD en Russ of LBJ en Bosh eigen jeugd zijn bij respectievelijk OKC en Miami? Om een ‘title-contender’ te worden moet je nu eenmaal kwalitatieve spelers aantrekken, dus ik vind dat je laatste zin noch kant noch wal raakt.

  • Marco Post 6 jaar ago

   True. En om er een woord aan toe te voegen: #Moreyball

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen