32-in-32: Philadelphia Eagles

Door

Tennessee Titans v Philadelphia Eagles
De NFL-redactie van SportAmerika richt de blik op het nieuwe seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NFL Preview: 32-in-32, in volgorde van hun prestatie in 2014. Vandaag alweer het negentiende deel van de serie, 32-in-32: Buffalo Bills.

Terugblik
Na de Denver Broncos hadden de Philadelphia Eagles de meeste spelers in de afgelopen Pro Bowl. Maar in de echt belangrijke wedstrijden van het seizoen, de play-offs, stonden de spelers van de Eagles niet op het veld. Tot aan week 15 stond de ploeg van Chip Kelly bovenaan in de divisie, maar nederlagen tegen de Cowboys en de Redskins zorgden er voor dat Philadelphia de play-offs uiteindelijk helemaal miste en de Pro Bowl voor veel spelers het enige hoogtepunt van het seizoen was.

Transfers

IN

WR Seyi Ajirotutu (San Diego Chargers)
WR Miles Austin (Cleveland Browns)
FS EJ Biggers (Washington Redskins)
RB Ryan Matthews (San Diego Chargers)
CB Byron Maxwell (Seattle Seahawks)
RB DeMarco Murray (Dallas Cowboys)
CB Walter Thurmond (New York Giants)

UIT

SS Nate Allen (Oakland Raiders)
OLB Trent Cole (Indianapolis Colts)
CB Bradley Fletcher (New England Patriots)
G Todd Herremans (Indianapolis Colts)
WR Jeremy Maclin (Kansas City Chiefs)
ILB Casey Matthews (Minnesota Vikings)
CB Cary Williams (Seattle Seahawks)
TE James Casey (Onbekend)
WR Brad Smith (Onbekend)
De Philadelphia Eagles wisten toe te slaan in free agency. De Cowboys weigerden DeMarco Murray te belonen voor zijn goede seizoen en de Eagles grepen hun kans om de beste running back van vorig seizoen vast te leggen. In de verdediging is Byron Maxwell de belangrijkste aanwinst. Na jaren aan de zijde van Richard Sherman gespeeld te hebben mag hij nu bewijzen klaar te zijn om het belangrijke werk zelf te doen.

NFL Draft
PHI DRAFT

Voorafgaand aan de draft gingen lang de geruchten dat de Eagles omhoog zouden traden en voor Marcus Mariota zouden gaan. De teleurstelling onder de fans van de Eagles was dan ook groot toen dit niet bleek te lukken. Philadelphia hield haar pick en koos als twintigste voor Nelson Agholor van USC. Hij moet klaar zijn om direct te kunnen spelen, zeker gezien het feit dat de positie van wide receiver niet heel dik bezet is bij de Eagles. Daarnaast kan Agholor zich ontwikkelen tot opvolger van Darren Sproles, want ook als punt returner staat de rookie zijn mannetje.

In de tweede ronde schoven de Eagles vijf plaatsen op om Eric Rowe van Utah te selecteren. De defensive back lijkt een uitstekende keuze voor de toekomst, want de contracten van de concurrentie voor Rowe lopen allemaal aan het einde van het seizoen af en met Rowe lijkt er een goede opvolger in huis te zijn.

Daar waar de eerste twee keuzes goed ontvangen werden was er veel minder begrip voor de keuze van de Eagles om in de derde ronde te kiezen Jordan Hicks van Texas. De ploeg lijkt meer dan voldoende inside line backers te hebben en de Eagles hadden meer kunnen doen met deze pick om hun team voor komend seizoen te versterken.

De belangrijkste keuze die de Eagles laat in de draft nog deden was die voor JaCorey Shepherd in de zesde ronde. De cornerback van Kansas wordt door sommigen zelfs gezien als de ‘steal of the draft’. Shepherd hoeft er waarschijnlijk niet direct te staan, en daarnaast is dat ook onmogelijk geworden nadat hij twee weken geleden zijn kruisbanden afscheurde.

Offense

PHI OFF

Chip Kelly heeft een Football-visie die de rest van ons niet heeft, of hij zit volgend jaar om deze tijd ontslagen thuis. Een tussenweg lijkt er niet voor de veelbesproken coach, want de keuzes die de Eagles maken zijn soms onnavolgbaar. De ploeg besloot om quarterback Nick Foles te ruilen voor Sam Bradford. Bradford is zuiverder met zijn passes, maar het risico op blessures is groot. Het is moeilijk om een ruil tussen deze spelers te begrijpen, laat staan het feit dat de Eagles meerdere draftpicks opgaven in deze trade.

Op de running back positie werd de betrouwbare LeSean McCoy ingeruild voor DeMarco Murray. De voormalige Cowboy had absoluut een beter seizoen, maar had ook de meeste carries van alle running backs. Kan Murray deze prestatie herhalen? Gezien de vele blessures in de vorige seizoenen lijkt die kans klein en is de kans groot dat Murray dit seizoen weer enkele wedstrijden zal moeten missen. Zeker omdat de club Evan Mathis liet gaan, een van de sterkere spelers aan de offensive line, vorig jaar juist de kracht van Dallas en een belangrijk onderdeel van het succes van Murray.

Ook Jeremy Maclin verliet Philadelphia na het afgelopen seizoen. Hij was de beste receiver van de Eagles vorig jaar en hoewel Kansas City veel te veel voor hem betaalde gaan de Eagles hem zeker missen en zal Bradford het moeten doen met receivers die zich nog niet bewezen hebben op dit niveau.

Defense
PHI DEF
De Eagles scoorden er vorig jaar lustig op los, maar omdat ze de punten net zo hard tegen kregen kon de ploeg zich niet plaatsen voor de play-offs. Vooral de secondary was ondermaats in Philadelphia en de vraag is of de ploeg zich daar genoeg heeft weten te versterken.

Eric Rowe en Byron Maxwell worden de nieuwe cornerbacks en dat lijkt een serieuze versterking voor Kelly. Op de safety posities heeft de ploeg zich echter niet weten te versterken. Malcolm Jenkins had een goed seizoen en hij wordt onmisbaar voor de verdediging, want verder is de positie dun bezet en blijft Philadelphia hier kwetsbaar.

Op de verdedigende lijn veranderde er niet zo veel. De enige aanvulling is het aantrekken van Kiko Alonso die naar de Eagles kwam in de ruil met McCoy. Alonso is jong en heeft veel potentie en zou er wel eens voor kunnen zorgen dat de Eagles toch de winnaar worden in de trade met de Bills. Daarnaast zullen spelers als Fletcher CoxBrandon Graham en Cedric Thornton voor veel druk moeten gaan zorgen.

Prognose

Het wordt een spannend jaar in Philadelphia. Komen de plannen van Kelly uit of niet? Verdedigend lijken de Eagles niet heel veel beter, al kan het een voordeel zijn dat hier weinig veranderd is. Aanvallend heeft de ploeg wel verschillende wijzigingen ondergaan. Als Murray en Bradford fit zijn en dit ook het hele seizoen blijven dan kunnen er mooie dingen gebeuren. De kans dat dit gebeurt is echter niet groot en het is waarschijnlijker dat de Eagles ook dit jaar de play-offs gaan missen.

Record: 8-8

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Jeroen 4 jaar ago

    De Eagles kunnen een uitstekende aanval hebben. DeMarco Murray afwisselen met Sproles en in de passing game spelers als Agholor, Celek en Ertz. Het is alleen afwachten of Bradford het kan waarmaken.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen