32-in-32: Kansas City Chiefs

Door

Kansas City Chiefs v San Diego Chargers

De NFL-redactie van SportAmerika richt de blik op het nieuwe seizoen. Iedere dag belichten we een team in onze NFL Preview: 32 in 32, in volgorde van hun prestatie in 2014. Vandaag alweer het achttiende deel van de serie, 32-in-32: Kansas City Chiefs.

Terugblik

De Chiefs waren twee jaar geleden de grote verrassing. Met een record van 11-5 haalden ze de play-offs waarin van de Colts verloren werd. Vorig seizoen ging het allemaal een stukje minder. De Chiefs wonnen maar negen wedstrijden, en dat was niet genoeg om de play-offs te halen. Het matige seizoen kwam deels omdat de wide receivers van de Chiefs geen enkele touchdown vingen, iets wat in vijftig jaar niet was gebeurd in de NFL. Het ergste nieuws kwam echter in week 12 wanneer safety Eric Berry te horen kreeg dat hij kanker had. Een paar weken geleden kwam het goede nieuws dat Berry weer gezond genoeg is om football te spelen.

Transfers

IN
OG Paul Fanalka (Arizona Cardinals)
SS Tyvon Branch (Oakland Raiders)
WR Jeremy Maclin (Philadelphia Eagles)

Out
DB Kurt Coleman (Carolina Panthers)
WR Dwayne Bowe (Cleveland Browns)
DT Vance Walker (Denver Broncos)
LB Joe Mays (New York Jets)
C Rodney Hudson (Oakland Raiders)
TE Anthony Fasano (Tennessee Titans)
OT Ryan Harris (free agent)
OG Jeffrey Linkenbach (free agent)
LB Josh Mauga (free agent)
OG Mike McGlynn (free agent)
RB Joe McKnight (free agent)
LB Dezman Moses (free agent)
CB Chris Owens (free agent)
DT Kevin Vickerson (free agent)

Voor het aantal spelers die het team hebben verlaten zijn er opvallend weinig spelers binnen gekomen. Toch hebben de Chiefs niet heel veel talent ingeleverd. Wide receiver Jeremy Maclin is een prima vervanger voor Dwayne Bowe en offensive guard Paul Fanaika is beter dan zowel Jeffrey Linkenbach en Mike McGlynn. Het verlies van center Rodney Hudson doet echter wel pijn, vooral omdat Eric Kush toch echt wel een stap terug is.

NFL Draft

Kansas City Chiefs

De Chiefs hadden een redelijke anonieme NFL Draft. In de eerste ronde kozen ze voor de cornerback Marcus Peters, dit terwijl er betere spelers beschikbaar waren op dat moment. Toch wordt er verwacht dat Peters direct een impact kan maken in de verdediging. De andere verwachtte starter is tight end James O’Shaugnessy die in de vijfde ronde werd gekozen van Illinois State. De andere zeven keuzes lijken niet direct een plek als starter te mogen verwachten en zullen zichzelf dus moeten bewijzen op het trainingsveld.

Offense

Kansas City Chiefs Offense

Het wordt dit jaar weer genieten voor Chiefs fans. Jamaal Charles blijft één van de beste running backs in de NFL, al wordt het met deze offensive line wel een stuk lastiger voor hem dan vorig seizoen. Daarnaast is het ook voor de Chiefs te hopen dat hij fit blijkt, want zijn back-up Knile Davis is toch wel van een minder niveau.

Verder heeft Andy Reid gekozen om naast oud Philadelphia Eagles wide receiver Jason Avant ook oud Eagles receiver Jeremy Maclin binnen te halen. Coach Andy Reid heeft daarmee twee spelers die perfect passen in zijn systeem. Die twee receivers plus tight end Travis Kelce geven quarterback Alex Smith ook alle wapens die hij nodig heeft om een goed seizoen te kunnen draaien. Toch is het maar de vraag of Smith dit seizoen wel een touchdown zal kunnen gooien naar één van zijn wide receivers, want op Maclin na valt het toch allemaal wel een beetje tegen.

Defense

Kansas City Chiefs Defense

De Chiefs beschikken naast een goede aanval ook over een sterke verdediging. Nose tackle Dontari Poe is één van de spelers die in 2014 veel gegroeid is. Hij werd daarvoor ook beloond met een plek in de Pro Bowl. Hij had echter wel een teleurstellend einde, maar met hoopt dat hij dit seizoen weer terugkeer naar zijn oude niveau. Naast hem staan twee sterke defensive ends met Allen Bailey en Mike DeVito.

Achter hen staat één van de beste linebacker corpsen in de NFL. Zowel Justin Houston als Tamba Hali speelden vorig seizoen in de Pro Bowl, en ook van linebacker Derrick Johnson wordt dit seizoen veel van verwacht nadat hij het vorige seizoen mistte met een blessure. Het enige grote vraagteken hier is de onbewezen Josh Mauga.

De secondary is ook meer dan degelijk, alleen zal deze het eerste deel van het seizoen zwaar onder druk staan omdat Sean Smith, de leider van de secondary, voor vier wedstrijden geschorst is. Hierdoor komt er veel druk op de schouders van rookie Marcus Peters die direct zijn plek op zich zal moeten nemen.

Prognose

Op papier hebben de Chiefs één van de sterkste verdedigingen in de NFL en één van de beste running backs. Die luxe heeft Andy Reid vaker gehad, en nooit kreeg hij het voor elkaar om daarmee een Super Bowl te winnen. Als de offensive line goed presteert kan er wat betreft de play-offs halen weinig fout gaan. Zoals altijd zal het neer komen op hoe gezond de Chiefs kunnen blijven, en hoeveel stoom ze kunnen bewaren voor december en januari.

Record: 10-6

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Jeroen 5 jaar ago

    Dit zou zomaar een team kunnen zijn die met een heel mager roster ver gaat komen. De verdediging staat en in de aanval hebben ze een aantal veelbelovende spelers. Kelce ging vorig jaar al richting de 1000 yards en Maclin en Charles zaten daar dik boven. Een blessure voor 1 van hun zou gelijk de kans op play-offs verprutsen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen