30 in 30: Toronto Blue Jays

Door

Geen team werd in 2013 voor het seizoen begon zo gehyped als de Toronto Blue Jays. De Jays hadden zich in het offseason versterkt met Jose Reyes, Mark Buehrle, R.A. Dickey en Josh Johnson en waren de grote favorieten om er met de titel in de AL East vandoor te gaan.

Niets was minder waar en de Jays werden laatste. 2014 moet het jaar van de revanche worden voor de Jays, die de Red Sox de World Series zagen winnen en de Yankees flink sterker zagen worden.

tor Manager: John Gibbons
General Manager: Alex Anthopoulos
Stadion: Rogers Centre
2013: 5e in AL East (74-88)
2013 MVP: Edwin Encarnacion

World Series: 2
Pennants: 2
Divisies: 5
Wild cards: 0
Slagmannen: Werpers:
C Dioner Navarro SP R.A. Dickey
1B Edwin Encarnacion SP Mark Buehrle
2B Maicer Izturis SP J.A. Happ
3B Brett Lawrie SP Brandon Morrow
SS Jose Reyes SP Kyle Drabek
LF Melky Cabrera CP Casey Janssen
CF Colby Rasmus RP Aaron Loup
RF Jose Bautista RP Steve Delabar
DH Adam Lind RP Brett Cecil

De Blue Jays hebben zich het afgelopen off-season ingehouden. De fragiele acquisitie van 2013, Josh Johnson, vertrok naar de San Diego Padres en Roy Halladay tekende een contract voor een dag om vervolgens als Blue Jay met pensioen te gaan.

Het lijkt erop dat de Jays willen bouwen op wat ze in 2013 neergezet hebben, alleen dan zonder de vele blessures.

Toronto Blue Jays v Baltimore Orioles

Nieuw:
SP Roy Halladay (contract voor één dag, met pensioen)
SS Munenori Kawasaki
C Dioner Navarro
1B Dan Johnson
RP Brad Lincoln

Weg:
RP Darren Oliver
SP Josh Johnson
OF Rajai Davis
UTIL Mark DeRosa
C J.P. Arencibia
RP Ramon Ortiz

2014 prognose
Omdat de Jays vorig seizoen de hoge verwachtingen niet nakwamen, betekent niet dat ze dat dit seizoen weer op dat niveau gaan spelen.

Vorig seizoen zat werkelijk alles tegen en dat moet hoop geven voor de Jays, die alleen maar naar de Red Sox hoeven te kijken om te weten wat een seizoen voor een verschil kan maken.

En een line-up met Jose Reyes, Edwin Encarnacion, Jose Bautista en Melky Cabrera is gewoon heel solide en kan in potentie meedoen met de beste in de MLB. Al moeten de Jays wel uitkijken voor blessures, want de bank is opnieuw niet diep.

Player to watch
Met veel bombarie werd Jose Reyes vorig seizoen vanuit Miami gehaald. In 93 wedstrijden sloeg Reyes .296 met tien homeruns. Dat zijn statistieken die Reyes gedurende zijn carrière ongeveer neergezet heeft. Als hij in 2014 150 wedstrijden kan spelen is het helemaal niet ondenkbaar dat Reyes de Blue Jays richting play-off contention slaat.

MLB preview
30. Houston Astros29. Miami Marlins28. Chicago White Sox27. Chicago Cubs26. Minnesota Twins, 25. Seattle Mariners, 24. Philadelphia Phillies, 23. Colorado Rockies

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen