30 in 30: Philadelphia Phillies

Door

De Philadelphia Phillies zijn oud. Het op  een na oudste team in de MLB (World Series Champs Boston is net even ouder) moet het hebben van ervaring. De belangrijkste spelers -Cliff Lee, Chase Utley, Jimmy Rollins, Ryan Howard- en nieuwkomers Bobby Abreu, A.J. Burnett zijn de 30 inmiddels (ver) gepasseerd en moeten het dus hebben van routine en niet van jeugdig elan. Hitter friendly Citizen Bank Park verbloemt veel, helaas niet dat deze oude ploeg vele spelers telt in de nadagen van hun carrière.

 PHI_1271 Manager: Ryne Sandberg
General Manager: Ruben Amaro, Jr.
Stadion: Citizen Bank Park
2013: Vierde in de NL East (73-89)
2013 MVP: Cliff Lee
World Series: 2
Pennants: 7
Divisies: 13
Wild cards:
Slagmannen: Werpers:
C  Carlos Ruiz SP Cliff Lee
1B  Ryan Howard SP Cole Hamels
2B  Chase Utley SP A.J. Burnett
3B  Cody Asche SP Kyle Kendrick
SS  Jimmy Rollins SP Jonathan Pettibone
LF  Dominic Brown CP Jonathan Papelbon
CF  Ben Revere RP Mike Adams
RF  Marlon Byrd RP Antonio Bastardo
DH  – RP Brad Lincoln

Atlanta Braves v Philadelphia Phillies

Nieuw
SP A.J. Burnett
SP Roberto Hernadez voorheen bekend als Fausto Carmona
RP Brad Lincoln
C Will Nieves
OF Marlon Byrd
OF Bobby Abreu

Weg
SP Roy Halladay
SP John Lannan
RP Chad Durbin
OF Roger Bernadina
OF Laynce Nix

2014 Prognose
Het gaat een lang jaar worden in Philly. Niet alleen is de Liberty Bell gebarsten. Vele dromen over hernieuwde kennismaking met de dagen van weleer, waarin de ploeg vele successen kende, zullen halverwege het seizoen gebarsten zijn. De vierde plaats lijkt het hoogst haalbare dit seizoen. Al kan die net zo goed voor de Miami Marlins, de jongste ploeg in de majors zijn.

Player to Watch
Ryan Howard. Howard heeft de capaciteiten om de ploeg op zijn schouders te nemen. Echter zijn .173 gemiddelde tegen linkshandige werpers en zijn vele strikouts kunnen de ploeg ook breken. Na vele blessures zou het voor hem mooi zijn om een volledige seizoen te spelen. Al is het dan wellicht alleen tegen rechtshandige werpers, want dat hij dan schade aan kan richten, is duidelijk:

MLB Preview
30. Houston Astros29. Miami Marlins28. Chicago White Sox27. Chicago Cubs26. Minnesota Twins, 25. Seattle Mariners

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Jan Willems 6 jaar ago

    De Phillies zijn bij lange na niet het oudste team uit de Majors. Wel zijn ze het oudste team dat in maar één stad heeft gespeeld. De Braves en de Cubs vormen de oudste teams uit de MLB. Beide teams stammen uit 1871. De Pirates, Reds en Cardinals zijn ook ouder dan de Phillies. De Red Sox werden pas in 1901 opgericht. Welliswaar hebben de Braves tijdens hun eerste -jaren in Boston rond 1871 – een tijdje de Boston Red Stockings geheten, maar dit team heeft niets te maken met de huidige Red Sox.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen