Team USA

30 in 30: Milwaukee Brewers

Door

De Milwaukee Brewers waren vorig seizoen een team dat weinig opviel, ze waren niet uitzonderlijk slecht, maar ook niet goed genoeg om mee te doen met de grote jongens in de NL Central. Het enige waarmee de Brewers het nieuws haalden waren de spectaculaire acties van Carlos Gomez en het schandaal rondom superster Ryan Braun die na 61 wedstrijden werd geschorst voor dopinggebruik.

Nu willen de Brewers afgelopen seizoen snel achter zich laten en hopen zij dat ze het aankomende seizoen een rol van betekenis kunnen spelen in de NL Central die ze in 2011 nog wonnen.

250px-MilwaukeeBrewers_caplogo.svg Manager: Ron Roenicke
General Manager: Doug Melvin
Stadion: Miller Park
2013: 4de in NL Central (74-88)
2013 MVP: Carlos Gomez

World Series: 0
Pennants: 1
Divisies: 2
Wild cards: 1

Slagmannen: Werpers:
C Jonathan Lucroy SP Yovani Gallardo
1B Juan Francisco/Mark Reynolds SP Matt Garza
2B Scooter Gennett/Rickie Weeks SP Kyle Lohse
3B Aramis Ramirez SP Marco Estrada
SS Jean Segura SP Wily Peralta
LF Khris Davis CP Jim Henderson
CF Carlos Gomez RP Francisco Rodriguez
RF Ryan Braun RP Brandon Kintzler
DH RP Will Smith

De Brewers zijn op papier net iets sterker geworden, Francisco Rodriguez kwam terug om een bullpen te versterken die vorig jaar nog een zwakte vormde en om diezelfde reden werd de lefty Will Smith van Kansas City overgenomen. Maar de voornaamste aanwinst is Matt Garza, die Milwaukee’s rotation komt versterken en zeker een positieve impact zal hebben.

Tegen het aantrekken van Smith stond echter wel het vertrek van outfielder Norichika Aoki die middels deze trade naar Kansas City ging. Ook Corey Hart vertrok, maar hij ontbrak heel 2013 vanwege knieblessures. Door het vertrek van Hart blijft het eerste honk wel heel mager bezet met Francisco en Reynolds en met Aoki neemt de Brew Crew afscheid van een reserve outfielder die vaak goed was voor een hoog OBP.

Texas Rangers v Milwaukee Brewers

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuw
IF/OF Elian Herrera
RP Will Smith
RP Wei-Chung Wang
SP Matt Garza
RP Francisco Rodriguez

Weg
1B Matt Gamel
RP Burke Badenhop
OF Norichika Aoki
RP Mike Gonzalez
1B/RF Corey Hart
IF Yuniesky Betancourt

2014 prognose
De basis van de Milwaukee Brewers ziet er niet slecht uit, met uitzondering van het eerste honk en het tweede honk waar respectievelijk Francisco/Reynolds en Gennett/Weeks een platoon zullen vormen, is het een goede collectie slagmannen.

Wat betreft de werpers beschikken de Brewers over een uitstekende top 3 met Gallardo, Garza en Lohse, terwijl ook Estrada en Peralta alles behalve slechte werpers zijn. Wel zal Gallardo beter moeten werpen dan vorig seizoen, toen hij een ERA van 4.18 noteerde (hoogste uit zijn carrière) en is het ook te hopen dat zowel Estrada als Peralta beiden geen control issues krijgen, iets waar zij vatbaar voor zijn gebleken in het verleden.

De zwakte van de Brewers zit hem echter in de breedte, wie naar de bank kijkt en naar de reserves ziet weinig kwaliteit en zodra Milwaukee te kampen krijgt met blessures is het maar de vraag hoe ze dit goed op kunnen vangen. Dit geldt zowel voor de slagmannen als voor de werpers. Met andere woorden: mits iedereen fit blijft kunnen de Brewers weleens gaan verrassen, maar slagen zij hier niet in.. dan kan het wederom een seizoen om te vergeten worden.

Player to Watch
Het is makkelijk om over Ryan Braun te beginnen of over de ster van vorig jaar: Carlos Gomez. Maar de man naar wie ik het meest uit kijk is misschien wel een van de best bewaarde geheimen van de MLB: Khris Davis.

Met Khris Davis hebben de Brewers hun eigen atletische versie van Chrush Davis (de bijnaam van Orioles’ first baseman Chris Davis) in huis. Vorig jaar kwam de 26-jarige outfielder voor het eerst in actie op het Major League niveau en maakte direct indruk: elf homeruns, 27 RBI’s, een slaggemiddelde van .279 en een OBP. van .353. En dat allemaal in slechts 56 wedstrijden.

Als Davis hierop kan voortbouwen dan beschikt Milwaukee wel over een heel sterk outfield met Davis, Gomez en Braun, en zijn de kansen van Milwaukee om volgend jaar een rol van betekenis te spelen in de NL Central een stuk groter.

MLB preview
30. Houston Astros29. Miami Marlins28. Chicago White Sox27. Chicago Cubs26. Minnesota Twins25. Seattle Mariners24. Philadelphia Phillies23. Colorado Rockies22. Toronto Blue Jays, 21 New York Mets

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen