30 in 30: Los Angeles Angels

Door

De Angels hebben de afgelopen jaren veel gesmeten met geld in free agency en hebben daar bar weinig van terug kunnen zien.

Terwijl de Texas Rangers en Oakland Athletics de laatste seizoenen in de play-offs staan, zitten de miljonairs van de Angels in oktober ergens op het strand van een cocktail te genieten.

Daar moet verandering in komen voor de Angels, die op papier een sterk team hebben.

angels Manager: Mike Scioscia
General Manager: Jerry Dipito
Stadion: Angel Stadium of Anaheim
2013: 3e in AL West (78-84)
2013 MVP: Mike Trout
World Series: 1
Pennants: 1
Divisies: 8
Wild cards: 1
Slagmannen: Werpers:
C Chris Iannetta SP Jared Weaver
1B Albert Pujols SP C.J. Wilson
2B Howie Kendrick SP Garrett Richards
3B David Freese SP Hector Santiago
SS Erick Aybar SP Tyler Skaggs
LF Josh Hamilton CP Ernesto Frieri
CF Mike Trout RP Sean Burnett
RF Kole Calhoun RP Fernando Salas
DH Raul Ibanez RP Joe Smith

De Angels hebben zich in tegenstelling tot de afgelopen seizoenen vooral in de breedte versterkt. Geen supermegadeals als die van Albert Pujols en Josh Hamilton, maar slimme trades en free agent signings.

Derde honkman en held van de 2011 World Series David Freeze neemt de plek van de vertrokken Mark Trumbo in op het derde honk en Raul Ibanez vult het gat in het buitenveld dat Peter Bourjos achterliet.

Jonge werper Tyler Skaggs komt over van de Arizona Diamondbacks en kan de rotation met Jared Weaver en C.J. Wilson flink versterken.

Los Angeles Angels of Anaheim v Oakland Athletics

Nieuw:
RP Fernando Salas
3B David Freese
RP Joe Smith
SP Tyler Skaggs
SP Hector Santiago
RF Raul Ibanez

Weg:
RP Jason Vargas
CF Peter Bourjos
OF Mark Trumbo

2014 prognose
De American League West lijkt elk jaar weer sterker te worden. Niet alleen hebben de Angels slim ingekocht, ook de Oakland Athletics zijn nog steeds goed en met de komst van Robinson Cano naar de Seattle Mariners zijn zij ook niet geheel uit te vlakken.

Veel gaat afhangen van de onderlinge wedstrijden binnen de divisie. De Angels zijneen goed genoeg om veel van de mindere goden in de league te verslaan.

Player to watch
Zonder twijfel is Mike Trout de beste speler bij de Angels, maar hij is niet degene waar het succes van de mannen van Mike Scioscia van afhangt.

De twee veteranen die de afgelopen jaren zijn aangetrokken -Albert Pujols en Josh Hamilton- moeten de Angels gaan geven waar ze op gerekend hebben. Zonder dat dit duo op hun niveau speelt blijven de Angels de Mike Trout show, met wat rolspelers eromheen.

MLB preview
30. Houston Astros29. Miami Marlins28. Chicago White Sox27. Chicago Cubs26. Minnesota Twins25. Seattle Mariners24. Philadelphia Phillies23. Colorado Rockies22. Toronto Blue Jays21. New York Mets20. Milwaukee Brewers19. San Diego Padres, 18 San Francisco Giants

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen