Colorado Rockies

30 in 30: Colorado Rockies

Door

De Colorado Rockies zijn een apart team. Nog nooit wonnen zij een divisie, maar ze stonden al wel eens in de World Series na een belachelijke reeks overwinningen in de maanden september en oktober. Na een iets te lange rust voor het team in vorm tussen de NLCS en de World Series waren de Red Sox uiteindelijk veel te sterk in de Fall Classic. In 2009 werd nog een keer het postseason bereikt, maar nadien volgden een derde, een vierde en tweemaal een laatste plaats in de division.

Manager: Walt Weiss
General Manager: Dan O’Dowd
Stadion: Coors Field
2013: 5e in NL West (74-88)
2013 MVP: Jhoulys Chacin
World Series: 0
Pennants: 1
Divisies: 0
Wild cards: 3
Slagmannen: Werpers:
C Wilin Rosario SP Jhoulys Chacin
1B Justin Morneau SP Brett Anderson
2B D.J. LeMahieu SP Jorge De La Rosa
3B Nolan Arenado SP Tyler Chatwood
SS Troy Tulowitzki SP Juan Nicasio
LF Carlos Gonzalez CP LaTroy Hawkins
CF Corey Dickerson RP Rex Brothers
RF Michael Cuddyer RP Boone Logan
DH RP Matt Belisle

In Coors Field, waar de lucht ijl is en de ballen verder vliegen, doet de slagploeg van Colorado het vaak goed, maar zijn de pitchers de klos. Buiten het eigen stadion vallen de slagmensen vaak ver weg en wordt er moeizaam gewonnen. Dit jaar zullen zij het moeten doen zonder clubicoon Todd Helton, die besloten heeft te stoppen na het afgelopen seizoen. Het versterken van de starting rotation is voor General Managers van de Rockies altijd lastig gebleken. Kandidaat werpers trekken liever naar andere steden, waar de omstandigheden gunstiger zijn. Succesvolle werpers moeten dan ook voornamelijk via trades binnengehaald worden.

Milwaukee Brewers v Colorado Rockies
Nieuw:

SP Brett Anderson
CP Latroy Hawkins
RP Boone Logan
1B Justin Morneau
OF Drew Stubbs
RP Franklin Morales
SP Jordan Lyles
OF Brandon Barnes

Weg:
RP Josh Outman
SS Jonathan Herrera
SP Drew Pomeranz
OF Dexter Fowler
RP Manny Corpas
RP Rafael Betancourt
1B Todd Helton

2014 prognose
De kans dat de Rockies dit seizoen weer gaan klimmen in de NL West is klein. De Padres hebben zich versterkt, de Diamondbacks, Giants en Dodgers gaan strijden om de division title. De Rockies kunnen met sterke seizoenen van hopelijk fitte Tulowitzki, CarGo en Chacin wel wat meer wins pakken dan een jaar ervoor.

Player to watch
Carlos Gonzalez is de man met de mooiste swing en misschien wel het meeste overall talent, maar het gezicht van de Rockies is na het vertrek van Todd Helton korte stop Troy Tulowitzki. Tulo wordt door zijn hele loopbaan al geplaagd door blessures, maar is op basis van zijn talent de beste korte stop in de MLB. Zijn missie dit jaar: fit blijven.

Mits fit, is Tulo een van de meest indrukwekkende five-tool players in de MLB. En als hij fit is en goede statistieken bij elkaar speelt, zou hij wel eens een trade target kunnen worden. Tulo heeft een duur contract en de Rockies gaan voorlopig niet meespelen om de prijzen. Ze kunnen ervoor kiezen te rebuilden. Als hij beschikbaar wordt, zullen de Yankees vooraan in de rij staan. Hij zou daar zijn idool Derek Jeter op kunnen volgen als korte stop. Hij zou dan wel afscheid moeten nemen van zijn rugnummer. Nummer 2, dat hij draagt ter ere van Derek Jeter.

MLB preview
30. Houston Astros29. Miami Marlins28. Chicago White Sox27. Chicago Cubs26. Minnesota Twins, 25. Seattle Mariners, 24. Philadelphia Phillies

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen