3-on-3: Wild West

Door

In 3-on-3 geven wekelijks drie NBA-redacteuren antwoord op drie vragen omtrent een actueel onderwerp. Deze week: Wild West.
3on3

Oklahoma City Thunder v Denver Nuggets1. De Thunder eindigen als beste team in het westen.

PH: Mensen lijken soms te vergeten dat het wegvallen van Tony Parker een defensieve opsteker is voor de Spurs, die daarom weinig redenen hebben om veel wedstrijden te gaan verliezen. De enige reden dat de Spurs de eerste plaats zouden weggeven is als Popovich nog meer spelers rust gaat geven. Het ding is: dat kan hij zomaar doen omdat een mogelijke wedstrijd tegen de Lakers (als 8th seed) niet echt een droomscenario is voor de Spurs.

RK: Zou heel goed kunnen ja. Zeker na de blessure van Tony Parker. De Spurs zullen wel gewoon hun uiterste best blijven doen, maar ze vinden het volgens mij ook niet heel erg als ze tweede zouden worden. Daar komt bij dat OKC en vooral Westbrook nu op het juiste moment ‘on fire’ zijn. Durant haalt altijd wel een constant topniveau, maar Westbrook is soms wat wisselvallig. Als hij z’n huidige niveau vasthoudt, dan zie ik OKC inderdaad eerste worden in het westen.

EG: Ik durf over de Western Conference eigenlijk weinig voorspellingen te doen. De Spurs en de Thunder lijken net als vorig jaar de sterkste teams. Als ik echt moet kiezen, dan ga ik toch voor de Spurs. Hoewel de blessure van Parker een aderlating is, laat het ook weer zien wat een sterke geoliede machine de Spurs zijn. It’s all about the team. Dat (en coach Pop) zorgt ervoor dat ze uiteindelijk aan het langste eind trekken.

2. De dark horse voor het naseizoen is te vinden in Memphis.

PH:  De Grizzlies zijn absoluut een team om rekening mee te houden. Zowel de Thunder, Spurs als Heat zullen moeite hebben met de twee grote mannen van Memphis. Aan de andere kant kunnen grote, mobiele forwards als Durant en James compleet gebruik maken van de slecht bezette SF-positie van de Grizzlies.

RK: Ik twijfel of ‘dark horse’ de juiste term is. Je kunt ze ook gewoon kanshebber noemen. Het zou heel knap zijn van ze, maar ook weer niet totaal onverwachts en tegen alle verwachtingen in. En dat bedoel ik als compliment. Ik denk dat Memphis, op Miami na, van elk team in het oosten kan/zou winnen. Maar ja, ze zitten in het westen. Clippers kunnen ze hebben en op een goeie dag San Antonio en OKC ook. We zullen zien of het ontbreken van een scorende superster hen fataal wordt.

EG: De Grizzlies zijn bezig aan een aardige run. In hun laatste 10 wedstrijden, verloren ze alleen van de Heat. Dat succes is vooral toe te schrijven aan de defensieve capaciteiten van Memphis. Om ze een dark horse te noemen, gaat mij wat te ver. Zoals het er nu voor staat zouden ze het in de playoffs moeten opnemen tegen de Nuggets. Dat wordt al een lastige kluif.

Nash Howard Kobe3. De Lakers gaan de playoffs niet halen.

PH: De laatste plaats in het westen is eigenlijk een toss-up geworden tussen de Jazz en Lakers. De vorm waarin de Jazz verkeren is echter minder dan die van de Lakers. zes van de komende negen wedstrijden zijn ook nog eens buitenshuis voor Utah, wat een mogelijke terugkomst van LA versnelt. Nu Mo Williams hersteld is, zullen ze misschien weer wat terugpakken op de Lakers. Maar ik vrees dat het dan te laat is.

RK: Nee, denk ik niet. En zo wel, dan is het avontuur van korte duur. Hangt totaal geen goed sfeertje daar. Kobe is opgefokt en gaat daardoor nog meer alleen doen. En dat kan ie best aardig, maar niet zeven wedstrijden tegen een playoff-team. En Howard blijft een apart verhaal. Is het een watje? Heeft ie juist onnoemelijk veel pijn? Het blijft de beste center in de NBA, maar dat komt er in LA niet echt uit.

EG: Ze gaan het wel halen. Ik weiger te geloven dat we dit team niet terug zien in het naseizoen. Kobe en co staan nu op plek 9 en de Mavericks en Trail Blazers lijken af te haken. De Lakers hoeven dus alleen nog maar omhoog te kijken en dan zien ze dan plek 6 t/m 8 nog binnen handbereik zijn. Genoeg motivatie voor een goede eindspurt.

Met dank aan Pieter Horstman, Robert Kaak en Eva Gerritse.

Lees hier de 3-on-3 van vorige week: Easy East.

Ook leuk om te lezen