3-on-3: de ongeslagen Pacers

Door

De NBA is alweer een week onderweg dat betekent weer een nieuwe 3-on-3. In deze rubriek reageren wekelijks drie NBA-redacteuren op drie stellingen omtrent een actueel onderwerp. Deze week alles over het enige nog ongeslagen team in de NBA: de Indiana Pacers.
3on3

1. De Pacers zijn de grote favoriet om de Eastern Conference titel te winnen.

Indiana Pacers v New Orleans Pelicans

Eva Gerritse (EG): De Pacers, Bulls en Nets moeten er voor zorgen dat de Heat dit seizoen meer op de hielen wordt gezeten. Toch hangt het predicaat topfavoriet wat mij betreft nog steeds in Miami. Een week geleden had ik de best of the rest-titel zonder twijfel toegedicht aan de Bulls, maar lang leve de waan van de dag. Als Paul George blijft doen wat ‘ie doet dan grijpen de Pacers maar net naast de titel in het oosten.

Vincent van Genechten (VG): Ik heb in de NBA Preview al eerder aangehaald dat de Indiana Pacers mijn grote favoriet zijn om als beste team uit de East te komen én bovendien de eerste NBA-titel in hun bestaan te vieren. Alles draait om ‘Beat the Heat’ en de Pacers hebben alles om dat te verwezenlijken, startende met hun extreem degelijke defense.

Gianni Schepens (GS): Het is natuurlijk nog veel te vroeg om de Pacers nu al als dé favoriet voor de Eastern Conference aan te wijzen, de ongeslagen status ten spijt. Natuurlijk gaan ze hoog eindigen, maar Miami is nog altijd de favoriet voor mij. Dit omdat ze simpelweg meer individuele klasse hebben en daardoor veel meer wedstrijden op de automatische piloot kunnen spelen. De Pacers moeten het daarentegen hebben van het collectief, maar dat vergt meer concentratie om 82 wedstrijden georganiseerd te spelen.

2. Paul George is op dit moment de MVP van de NBAMiami Heat v Indiana Pacers - Game Six

VG: Paul George zet zijn beste beentje voor en is de officieuze MVP. De Pacers zijn opnieuw top en George is daarvan dé exponent, een verbeterde exponent trouwens (efficiëntie!). De officiële MVP van dit moment is echter Kevin Love. He has the Wolves ballin’ en dat verdient net iets meer aanzien.

GS: Voor mij is de MVP van dit moment Chris Paul. Zijn statistieken in de eerste week waren duizelingwekkend en in het duel met de Golden State Warriors had hij 42 punten en 15 assists. Dit seizoen heeft CP3 nog geen enkele keer minder dan tien assists afgeleverd. Dit alles neemt niet weg dat ook George geweldig bezig is, nadat hij vorig jaar al prachtige duels uitvocht tegen LeBron James in de play-offs. Zijn allround statlines dit seizoen laten zien dat hij op elk gebied wat bijdraagt.

EG: Ik kan de mensen die George bovenaan hun MVP lijstje zetten moeilijk ongelijk geven. Maar als het aan mij ligt, voert Kevin Love de lijst aan. Statistisch gezien ontlopen ze elkaar niet veel, dus een harde onderbouwing heb ik niet. Ik heb wel een enorm zwak voor Kevin Love. Al was het maar omdat de GM’s hem een speler met ‘van nature beperkte mogelijkheden’ noemen. En omdat zijn oom één van de Beach Boys is natuurlijk.

3. Lance Stephenson is, tot nu toe, de grootste verrassing van dit seizoen.Chicago Bulls v Indiana Pacers

GS: Nee! De grootste verrassing was natuurlijk Michael Carter-Williams! Zijn eerste week in de Big League was fantastisch met bij zijn debuut die bijna quadrouple-double tegen Miami. Mede dankzij hem staan de 76ers (die door vrijwel elk redactielid van #SportAm werden gezien als het slechtste team in de NBA) voorlopig op een tweede plek. Stephenson’s statistieken zijn vergelijkbaar met die van MCW, maar hij speelt in een beter team dus dan is het ook makkelijker scoren.

EG: Stephenson gaat eindelijk zijn grote belofte waarmaken. Maar het meest verrast was ik tot nu toe door Russell Westbrook. De prognose was dat hij nog een paar weken aan de kant zou zitten, maar als een duveltje uit een doosje was hij daar ineens. Nog een klein beetje roestig, maar over 21 punten, zeven assists en vier rebounds tijdens een verrassend vroege comeback zul je geen Thunder-fan horen klagen.

VG: We zagen vorig seizoen al dat Lance Stephenson zijn rol in de NBA gevonden heeft. Van pure streetballer tot energiek, defensief en soms offensief wipkonijn. Het is wel verrassend dat hij tot nu toe offensief zo goed voor de dag komt. Dat zal echter niet blijven duren maar zolang het duurt, is het goed meegenomen voor de Pacers!

Foto’s: Getty Images.

3 Reacties
 1. Joost 6 jaar ago

  De mening van een Indiana Pacersfan:

  1. een enkele week maakt nog (zeker) geen seizoen. Het begin is wel erg goed, maar net als elk team kan een blessure aan een of twee spelers het perspectief volledig veranderen. De Miami Heat is het team to beat niet alleen in het oosten maar in het algemeen en zijn nog steeds de beste al is het maar omdat de graadmeter voor dit seizoen nog veel te kort is.

  Mogelijke bedreigingen voor Miami bevinden zich in Chicago, Brooklyn, San Antonio, Houston, Los Angeles (de Clippers), Indiana en toch ook (maar in hoeverre moet nog blijken) Oklahoma.Ik denk wel dat Indiana een van de weinige teams is welke zeer geschikt is wat betreft spelwijze, matchups, diepte en instelling om het Miami moeilijker te maken dan bijna wie dan ook (samen met San Antonio en Brooklyn). Wat dat waard is moet uiteraard gewoon nog blijken.

  2. PG is wat mij betreft misschien niet DE MVP kandidaat tot nu toe. Die eer komt wat mij betreft toe aan Kevin Love (wat een stats!) en Chris Paul is een goede tweede (maar die heeft wel wat meer aan talent om hem heen lopen) en Paul George op plek drie.

  3. Williams van de 76’ers was voor mij de grootste verassing maar i.d.d. de vroegtijdige terugkeer van Westbrook was ook erg leuk. Lance Stephenson is weer een stuk verder gegroeid en was al verdedigend een demoon voor diverse spelers die tegenover hem stonden, maar ik verwacht dat hij aanvallend een stuk beter zal zijn dit seizoen hoewel zijn cijfers van de eerste drie games wel lager zullen uitvallen omdat Indy momenteel naast veel degelijke tot gewoon goede verdedigers ook aanvallend bijzonder veel opties heeft, helemaal als Danny Granger over een paar weken terugkeert en (hopelijk) weer in zijn groove komt.

  Just my 2cents

 2. Rob van Gameren 6 jaar ago

  De Pacers zijn grote plaaggeesten voor mijn Bulls. Feyenoordmentaliteit maar dan mét resultaat. Daarom is het moeilijk voor mij om er van te genieten. Het gevaar van het fysieke spel: uitblussing tijdens de play-offs. Hopelijk heeft coach Vogel dezelfde ballen als Popovich om af en toe zijn mannen wat rust te gunnen wanneer het mogelijk is. DWade wordt erg bekritiseerd nu, maar als het ze eindelijk een derde titel oplevert, dan is het een meesterzet geweest. Zo opportunistisch is de wereld wel, haha.

 3. Joost 6 jaar ago

  Ik denk dat de Bulls en Pacers geen vrienden van elkaar zijn, maar mede doordat de speelstijl van beide teams toch behoorlijk wat overeenkomsten delen, respecteren ze elkaar wel.

  Ik verwacht dat de Bulls van afgelopen nacht zich dit seizoen nog flink zullen ontwikkelen als Rose en Deng de roest van zich af hebben gespeeld (en dat gaat gebeuren) en Noah uit zijn slumpje is. Tegelijkertijd mogen de Pacers ook nog op een behoorlijke ontwikkeling hopen als George Hill de starting PG terugkeert en Danny Granger terugkomt en na een tijdje weer is ingespeeld en onderdeel uitmaakt van de rotatie. Verder zullen diverse andere jonge spelers van de Pacers zich normaliter verder ontwikkelen (George, Stephenson, Johnson) en andere deze zomer nieuw gehaalde spelers (Watson, Scola, Copeland, Sloan) de bank van de Pacers fors verbeteren als deze tweede unit ook echt op elkaar is ingespeeld. Dat kost een aantal weken tot maanden, maar ik denk dat beide teams zeer aan elkaar gewaagd zijn.

  Ik denk dat een van de verschillen tussen de Pacers en de Bulls is dat eerstgenoemde ploeg haar starters dit seizoen, in tegenstelling tot de Bulls dit seizoen en de vorige seizoenen, niet zoveel hoeft te laten spelen omdat de ploeg ongelooflijk diep is. West raakte vorig jaar richting de playoffs een klein beetje uitgeblust. De kans dat dit dit jaar zal gebeuren is een stuk kleiner omdat Luis Scola is gehaald om juist West tijdens het reguliere seizoen te ontlasten. Aanvallend spelen West en Scola bijna volledig hetzelfde soort spelletje.
  Voor George zal hetzelfde moeten gelden als Granger terugkeert en Johnson goed blijft spelen. M.a.w. de starters hebben dit jaar eindelijk niet een slechte bench maar gewoon een zeer goede bench waar daadwerkelijk ook op terug kan en zal worden gevallen waardoor de door de starters gewonnen voorsprongen minder snel worden opgegeven als de bench erin komt. Gisteravond in het vierde kwart was daar een mooi voorbeeld van.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen