3-on-3: NBA Opening Night

Door

De NBA is weer begonnen en dat betekent ook de terugkeer van 3-on-3. In deze rubriek reageren wekelijks drie NBA-redacteuren op drie stellingen omtrent een actueel onderwerp. Deze week: overhaaste conclusies na Opening Night.

3on3

1. Roy Hibbert blokte vannacht 7 schoten. Hij is de grote favoriet voor de Defensive Player of the Year award dit jaar.

Orlando Magic v Indiana Pacers

Robert Kaak (RK): De ‘grote’ favoriet.. Hij gaat zeker meestrijden voor die prijs, maar dat gaat geen eitje worden. In Memphis loopt nog zo’n Spanjaard met een vlassig baardje, de Rockets hebben een fitte superman en dan heb ik het nog niet eens over verdedigende guards en forwards. Verdedigen is meer dan alleen blokken en rebounds pakken.

Joeri Zwarts (JZ): Ja. Hij was voor aanvang van het seizoen al een van de grote favorieten. Door zijn wedstrijd vannacht zijn de verwachtingen alleen maar gestegen.

Ewout Versloot (EV): Of hij dé grote favoriet is durf ik niet te zeggen. Een van de favorieten is hij zeker. Een van zijn grote kwaliteiten is de timing van zijn blocks. Hij weet of voelt exact wanneer een speler de lucht in gaat voor zijn schot en vermijd daarmee onnodige fouls. Hij deed dit al tijdens de Eastern Conference Finals van vorig seizoen tegen de Miami Heat, en hij deed het afgelopen nacht weer tegen de Orlando Magic.

2. De Chicago Bulls zijn ook met Derrick Rose geen match voor de Miami Heat.

Chicago Bulls v Miami Heat

JZ: Als de ‘Big Three’ hun normale niveau halen, fit blijven en daarnaast Beasley of Oden een waardevolle versterking blijkt te zijn, is niemand (ook Chicago niet) een match voor de Heat.

EV: De Heat smoorde de Bulls gisteren met een uitstekende verdediging. Daarnaast speelden de mindere goden van Miami zeer goed, naast James, Wade en Bosh scoorde nog vier spelers in de dubbele cijfers. Toch is dit geen reden de Bulls af te schrijven, zij wisten 20 turnovers te forceren en kwamen in het vierde kwart nog terug. Rose moet er nog even inkomen, hij schoot vannacht 4-op-15, maar als hij gaat draaien zijn de Bulls een team om rekening mee te houden.

RK: Rose en de Bulls moeten weer even een beetje wennen natuurlijk. Ondertussen blijft Miami maar beter en beter worden. Er is weinig veranderd in Miami en zodoende wordt de Heat een steeds hechter team. De Bulls hadden het logischerwijs lastig tegen de Heat. De tijd zal leren of dat dit seizoen nog beter zal worden.

Los Angeles Clippers v Los Angeles Lakers

3. De reservebank van de Lakers is zo slecht nog niet.

EV: Als twee belangrijke spelers vertrekken en je sterspeler geblesseerd is schieten analisten al snel de onderschatting in. Dat wat overbleef bij de Lakers is lang zo slecht niet. De bankspelers van de Lakers hielden de startende vijf van de Clippers aardig in toom, en, wisten zelfs uit te lopen in het vierde kwart. Xavier Henry scoorde 22 punten, Jordan Hill pakte acht rebounds (waarvan zeven aanvallend) en Jordan Farmar pakte ook 16 punten en zes assists.

RK: Deze is echt in de categorie ‘één zwaluw maakt nog geen zomer’. Meerdere bankspelers van de Lakers hadden een goede wedstrijd tegen de Clippers, maar dat houden ze nooit vol. Helemaal niet als meneer Bryant weer terug is. Er zal misschien een Most Improved Player of een Sixth Man Of The Year award naar de Lakers kunnen gaan, maar ook de bank gaat ze niet naar de playoffs brengen.

JZ: De Lakers spelen niet voor dit seizoen, of ze nu tiende worden in het westen of zevende door een reservebank die blijkt mee te vallen. Het zal Kobe, mij en het leeuwendeel van de Laker-fans een worst zijn.

Foto’s: Getty Images. 

Ook leuk om te lezen