3-on-3: NBA Draft 2013

Door

In 3-on-3 geven wekelijks drie NBA-redacteuren antwoord op drie vragen omtrent een actueel onderwerp. Deze week: NBA Draft 2013

NBA Draft 2013

1. Je bent de GM van de Cleveland Cavaliers. Wat te doen?

RK: Nerlens Noel lijkt me een goede/explosieve speler en zo iemand kunnen de Cavs als power forward gebruiken. Tristan Thompson en Tyler Zeller zijn aardige spelers, maar ik schat Noel hoger in. Daarnaast is traden een serieuze optie. Als ik de GM was zou ik rekening houden met een jaar later als LeBron James weer free agent wordt. Een talentvol team kan helpen bij zijn eventuele keuze om terug te keren naar Cleveland.

VvG: Ik kies Otto Porter. Mijn backcourt is in orde met Kyrie Irving en Dion Waiters, voorin heb ik Tristan Thompson en Anderson Varejao. Porter past perfect in het plaatje als wing. Bovendien is deze jongen enorm veelzijdig en dus op verschillende manieren inzetbaar. Een duo Porter-Irving kan echt vonken geven!

SN: Ik ben als GM van de Cavs hard op zoek naar een PF/C. Ik wil echter geen risico nemen met een speler (Noel) die terugkomt van een heftige blessure. Op zoek dus naar een team met een ervaren big man in de gelederen die interesse heeft in mijn Draft pick. Josh Smith en de Atlanta Hawks misschien?

2. Wat is het mooiste moment uit de geschiedenis van de NBA Draft?

RK: Voor mij persoonlijk het draften van Vince Carter door de Golden State Warriors. Die ruilden hem direct voor Antawn Jamison van de Toronto Raptors. Hoewel Jamison best een aardige carriere heeft gehad, was die van Carter baanbrekend en spectaculair. Een van de weinige goede keuzes van de Raptors ooit. Chris Bosh over Dwyane Wade kiezen daarentegen..

VvG: Hands down: selectie van Bernard James tijdens de 2012 NBA Draft. De ex-soldaat die zijn kans krijgt als NBA-speler en het publiek dat luidkeels “USA USA USA!” scandeert (zie video hieronder). Just awesome.

SN: Michael Jordan die als derde wordt gekozen in de 1984 NBA Draft of Manu Ginobili die pas diep in de tweede ronde wordt gekozen. Toch vind ik de onverwachte trades na de Draft interessant.  Ik kan als Lakers fan niet voorbij gaan aan de trade voor Kobe Bryant. De Lakers hoefden daar alleen Vlade Divac voor op te geven. Veel mensen vonden het een gok om een 17-jarige speler uit High School te nemen. De rest is geschiedenis.

3. Als je het volgend jaar van David Stern overneemt. Wat zou je veranderen aan de Draft?

RK: De NBA Draft houden nadat de free agency periode is afgelopen.

VvG: De NBA Draft is momenteel perfect zoals hij is. Misschien de spelers een dunk laten uitvoeren. Als ze missen, woeps geen NBA voor jou? #LOL

SN: Ik zou minder spelers beschikbaar stellen voor de Draft, het zijn er gewoon teveel. Het lijkt mij wel wat om eens per twee jaar een aparte Europese Draft te houden. Daarnaast schaf ik meteen de Draft caps af. Ze zien er verschrikkelijk uit qua ontwerp en zijn bovendien veel te klein voor de spelers. Het is geen gezicht.

Met dank aan Robert Kaak, Vincent van Genechten en Sjoerd Neggers

Lees hier de Mock Draft 5.0: The Cleveland Cavaliers select..

3 Reacties
  1. Maurijn 6 jaar ago

    Het is Dwyane Wade, niet Dwayne.

  2. Bart 6 jaar ago

    Schaft niemand de lottery af?

  3. @Maurijn, bedankt voor de tip! Het is aangepast. @Bart, hoe zie jij de NBA Draft voor je?

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen