#3 Auburn nipt voorbij #4 Ole Miss

Door

Auburn v Mississippi

Ole Miss had zich knap weten te herstellen van het verlies tegen LSU een week eerder en Bo Wallace wist zijn troepen over het veld te leiden alsof vorige week niet was gebeurd. Uiteindelijk was het echter net niet genoeg tegen de verdedigend SEC kampioen. Auburn won uiteindelijk met 35-31 in een ware thriller.

Verdediging Ole Miss kansloos

De verdediging van Ole Miss was tot vandaag bijna altijd de doorslaggevende factor. Ze stonden tot op heden gemiddeld slechts tien punten per wedstrijd toe en gingen daarmee aan de leiding in de FBS. Het feit dat Auburn tot 35 punten wist te komen zegt overigens niets over de verdedigers van Ole Miss, maar alles over de aanval van Auburn. Quarterback Nick Marshall, goed voor 254 yards door de lucht, 50 over de grond en in totaal vier touchdowns, en zijn mannen waren simpelweg te goed.

Dat de aanval van Ole Miss goed is, dat wist iedereen al. Op de misser tegen LSU vorige week na, weet Bo Wallace zijn aanval regelmatig met gemak over het veld te leiden. Deze week was Wallace maar liefst goed voor ruim 400 yards. 341 door de lucht en 61 over de grond. Niet minder dan drie receivers profiteerden optimaal en behaalden meer dan 100 yards.

Anderhalve minuut voor tijd leek Ole Miss zelfs nog op voorsprong te komen dankzij een touchdown van Laquon Treadwell. Aan de live TV beelden te zien was er niets mis met de play zoals hieronder te zien is. In de herhaling werd het verhaal echter heel anders. Niet alleen liet Treadwell de bal los vlak voor de endzone, hij brak ook nog eens zijn enkel op een hele vervelende manier. Einde seizoen voor Treadwell en einde van de droom voor Ole Miss.

#1 Mississippi State heeft moeite met Arkansas

Arkansas heeft al lang geen wedstrijd meer gewonnen in de SEC en ook deze week bleven ze met lege handen staan. Voor de zoveelste keer was het echter wel een krappe verliespartij voor de Razorbacks, die in iedere andere divisie hoge ogen zouden gooien. De SEC West is echter absoluut niet te vergelijken met een andere divisie en dus verloor Arkansas opnieuw. Mississippi State was ze met 17-10 de baas.

Lang leek de muffed punt van Jamoral Graham bepalend te zijn voor de wedstrijd. Dankzij deze blunder kon Arkansas uitlopen naar een 10-0 voorsprong. Hoewel Mississippi State voor rust nog terugkwam tot 10-7, bleven de Razorbacks lang aan de leiding staan. Veel langer dan voor mogelijk werd gehouden. Pas laat in het derde kwart kwamen de Bulldogs langszij, waarna begin vierde kwart de eindstand op het bord kwam. Tot twee keer toe kwam Arkansas daarna nog op de deur van de endzone kloppen, maar beide keren wist de Mississippi State defense de deur dicht te houden.

Man van de wedstrijd was zonder enige twijfel Mississippi State quarterback Dak Prescott. Hij was goed voor 331 yards door de lucht en 61 over de grond. Ondanks zijn twee interceptions was zijn optreden meer dan voldoende om mee te blijven doen om de Heisman.

Wie wint de SEC West?

Mississippi State gaat nog altijd aan de leiding in de SEC West en is vooralsnog ongeslagen. Alabama en Auburn volgen met één verliespartij en doen nog mee, zeker omdat Mississippi het nog tegen Alabama op moet nemen. Een heel gek scenario ligt echter inmiddels klaar, waarbij zelfs LSU en Ole Miss, beiden nu al met twee verliespartijen, nog kans maken op de titel.

Stel je het volgende eens voor: LSU verslaat Alabama en wint zelf van Arkansas en Texas A&M. Alabama wint daarnaast van Mississippi State en Auburn. Auburn wint van Georgia en Texas A&M. Ole Miss wint van Arkansas en van Mississippi State. Allemaal uitslagen die tot de mogelijkheden behoren. Mochten ze waarheid worden, dan staan op het einde van het seizoen Mississippi State, Auburn, Alabama, Ole Miss en LSU allemaal op twee verliespartijen. Dit seizoen lijkt het onmogelijke mogelijk, dus wij sluiten bovenstaand scenario zeker niet uit.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen