3-on-3: Trades, bijna-trades en pure geruchten

Door

Zeven weken zijn we alweer onderweg in dit NBA-seizoen en daarom is het opnieuw tijd voor een 3-on-3. In deze rubriek reageren wekelijks drie NBA-redacteuren op drie stellingen omtrent een actueel onderwerp. Nadat we vorige week de uitschieters van dit seizoen bespraken, was dit de week waarin de eerste echte grote trade tot stand kwam. Vandaar deze week: trades, mogelijke trades en pure geruchten!

3on3

1. De Raptors zijn de verliezers in de Rudy Gay trade.

Toronto Raptors v Houston RocketsRobert Kaak (RK): Nee, denk ik niet. Gay is nou ook weer niet zo’n enorme superster en de Raptors krijgen met Greivis Vasquez een prima pointguard erbij. De grootste winst voor de Raptors is dat ze ruimte en geld vrijmaken om in de zomer van 2014 hun slag te slaan. Met een groep veelbelovende rookies en behoorlijk wat goede free-agents in het vooruitzicht, zijn de Raptors dus nu eigenlijk al bezig met het volgende seizoen.

Marco Post (MP): Arme Rudy Gay. Wordt je voor de tweede op rij ver voor de trade deadline verhandeld. Het blijkt dat GM’s in de league niet zo dol zijn op zijn 38 procent schotpercentage, 15.9 PER en talloze bakstenen van mid-range. Oh, en je hoeft geen raketgeleerde te zijn om te zien dat de Drakes de winnaar zijn van de trade. Laat Masai (de general manager van de Raptors) maar schuiven.

Gianni Schepens (GS): Nee! Ze zijn verlost van het exorbitante salaris van Rudy Gay. Daarbij is Gay de eerste speler sinds 1959 die gemiddeld 18.5 schotpogingen heeft per wedstrijd terwijl hij minder dan veertig procent van zijn schoten scoort. Niet voor niets heeft hij nu een reputatie als de misschien wel meest overschatte speler in de NBA. Ik vrees dat de Kings zichzelf in de nesten hebben gewerkt.

2. De 76ers zijn een perfecte bestemming voor center Omer Asik.

Boston Celtics v Houston RocketsMP: Een uitstekende bestemming wanneer je als big man op de bank wilt zitten. Kijk naar Andrew Bynum en rookie Nerlens Noël. Daar past Omer ‘Ik speel niet omdat ik een trade wil’ Asik perfect bij. De Sixers moeten dit natuurlijk niet doen. Verhandel Spencer Hawes en/of Thaddeus Young en de ploeg ziet er volgend jaar op papier beter uit met MCW, Noël en een lottery pick.

GS: Eens. Asik kan worden getrade voor Sixer Thaddeus Young. De Rockets krijgen er een speler bij die Howard goed aanvult en de Sixers kunnen dan ook weer een tijdje vooruit met hun nieuwe frontcourt. Voor Asik zelf is het prettig dat Sam Hinkie het front office van Philly leidt. Hinkie was eerder werkzaam voor de Rockets en is altijd al fan geweest van Asik. Kortom: een match made in heaven.

RK: Asik is een prima center. Hij zal daarom erg populair zijn bij meerdere teams. Philadelphia is één van de vele teams die een center als Asik goed kan gebruiken. Ook de Sixers kijken alvast met een schuin oog naar het aankomende off-season. Tegen die tijd is Nerlens Noël ook weer fit. Asik zou hem goed kunnen begeleiden, maar de vraag is wie dan de startende center wordt bij de Sixers.

3. De Knicks zouden moeten nadenken over een Carmelo Anthony-trade.

carmelo-anthony-kevin-durant-scoring-title-2013-570x379GS: Ja. Als ze hem nu niet traden, loopt hij straks voor niets de deur uit. Daarbij is mijn Melo-adoratie de laatste jaren sowieso gedaald. Aanvallend blijft het een beest, maar zoals zo vaak gezegd, is het verdedigend allemaal erg treurig bij Anthony. Ik denk dat het ook de Knicks op de lange termijn geen windeieren zal leggen. Zij kunnen dan weer een goed samenspelend team smeden, want nu wordt de bal te vaak blindelings aan Melo gegeven.

RK: Als ze ooit een serieuze titelkandidaat willen worden, dan wel ja. Ik ben geen grote fan van Anthony. Hij kan natuurlijk heel behoorlijk basketballen, maar ik zie hem geen team kampioen maken. Dan zal ie in dienst moeten spelen van een andere (grotere) ster. En iemand die zestig schoten per wedstrijd denkt te moeten nemen, zal dat niet snel doen. Dus ja, een blockbuster trade is altijd leuk. Zeker om te zien wie er dan allemaal bij betrokken zijn.

MP: Melo? Wat te denken van een nieuwe eigenaar! Ja, ik heb het tegen jou James Dolan. Omdat jij in het pluche blijft zitten kwam Phil Jackson niet uit retirement om de New York Knicks te coachen. Tsja, probeer Dolan eens zo gek te krijgen om te stoppen. Tijd om de straten op te gaan Knicks-fans.

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Thomas 5 jaar ago

    Melo hoort gewoon bij de beste spelers in de league. Offensief zijn er maar weinig beter, en defensief is hij ook gewoon degelijk. Maar de rest van die defense hangt op Tyson Chandler, terwijl Melo offensief alleen maar alles-of-niets-spelers om zich heen heeft in JR, Felton en Prigioni. Hij neemt niet alleen uit zichzelf veel shots. Als je een wedstrijd van de Knicks ziet, is het offensief vaak: geef de bal maar aan Melo, die doet er wel wat mee.

    De Knicks moeten heel wat aan hun roster doen, maar Melo traden? Nee, dat niet.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen