3-on-3: Kersttruien, kerstdiners en kerstballers

Door

3on3

Kerstdag. Tijd voor een nieuwe 3-on-3. In deze rubriek reageren wekelijks drie NBA-redacteuren op drie stellingen omtrent een actueel onderwerp. Nadat we vorige week de blakende Blazers bespraken, is het nu tijd voor iets heel anders: Kerst. Vanavond staan er allerlei op papier grote duels op het programma (in het echt een stuk minder), maar aan wedstrijdvoorspellingen wagen de redacteuren zich niet deze week. Zij hebben wel belangrijkere dingen aan hun hoofd.

Welke speler in de NBA ziet er het best uit in een kersttrui?

chris boshEwout Versloot (EV:) Blake Griffin of Chris Paul, je mag zelf kiezen.

Sjoerd Neggers (SN): Hier is maar één antwoord op mogelijk. Met een duidelijke voorsprong op alle andere spelers is dat natuurlijk Nick Young a.k.a Swaggy P. Kijk even op Instagram hoe hij dit seizoen steeds na afloop van een wedstrijd de kleedkamer is uitgekomen en je weet genoeg. De man is een stijlicoon met goede smaak!

Eva Gerritse (EG): Kersttruien zijn gaaf. Eigenlijk zou elke speler er één moeten dragen, maar de Dwyane Wades van deze wereld zijn daar veel te modegevoelig voor. Ik kan niet kiezen tussen Dirk Nowitzki en Chris Kaman. Dat zijn niet de knapste spelers van de NBA, maar hun Duitse roots doen het hem. Daar hoort een door moeder gebreide donkerrode wollen trui met groene elanden bij.

bigbaby2. Welke team eet het meest tijdens kerstmis?

 SN: Als je Zangief uit Street Fighter II in je team hebt, heb je eigenlijk al gewonnen. Ik heb het natuurlijk over de Minnesota Timberwolves met Nikola Pekovic aan de dis. Het kan niet anders dat deze man genoeg eet voor twee teams bij elkaar. Daar compenseert het peuterhapje van J.J. Barea niets aan!

EG: De Rockets, want die hebben Dwight Howard om de toetjes van het hele team op te eten. Howard is dol op suiker. Als we de verhalen moeten geloven, heeft hij in zijn seizoen bij de Lakers geleefd op een dieet van snoep en frisdrank en is hij ternauwernood gered van een suikerverslaving. D12 kan zich vast niet inhouden als de zoetigheden op tafel komen.

EV: De 76ers zijn gemiddeld het zwaarste team in de league (105 kg), maar ik denk dat de Nets het meeste gaan eten. Na al die te hoge verwachtingen wordt het een gigantische troostmaaltijd. Na het eten zal opa Garnett in zijn luie leunstoel plaatsnemen en de andere aanwezigen vertellen over die goede oude tijd in Boston, toen zijn team nog een historie had, kampioenschappen won en kon beschikken over een goede coach.

diner3. Welke NBA-speler maakt de meest ongemakkelijke opmerkingen tijdens het kerstdiner?

EG: Ik verwacht in dat opzicht veel van Metta World Peace. Als je jezelf naar de wereldvrede vernoemd, dan schept dat toch verwachtingen voor zo’n kerstdiner. Op zijn minst ontroerende speeches en hoopvolle nieuwjaarswensen. En om heel eerlijk te zijn, lijkt Ron Artest mij er de man niet naar om die verwachtingen waar te maken. Ongemakkelijke momenten gegarandeerd.

EV: Anthony Bennett, bij de Cavaliers aan tafel: “remember you guys picked me first in this years draft? How great was that, eh?!”

SN: Als ik de teksten op zijn twitter en Instagram een beetje meeweeg zou Nate Robinson dat best kunnen zijn. Vaak onzinnig, puur narcistisch en buiten context. Het moet de kleine guard wel lukken om wat ongemakkelijke opmerkingen te plaatsen.

Foto’s: Getty Images, Reddit en de Instagram van Deron Williams.

1 Reactie
  1. Daan 7 jaar ago

    Geweldig

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen