#23 West Virginia wint in extremis van #8 Kansas

Door

Kansas v West Virginia

De #8 Kansas Jayhawks staan nog steeds bovenaan in de Big 12 conference, maar gisteren liep de ploeg van Bill Self voor de derde keer in een uitwedstrijd tegen een nederlaag aan. In een volgepakt WVU Coliseum in Morgantown wisten de #23 West Virginia Mountaineers na een hectische slotfase op de valreep te winnen met 62-61.

Senior guard Juwan Staten was wederom de katalysator van de Mountaineers. Hij was goed voor twintig punten, maar zijn belangrijkste basket kwam met enkele seconden te gaan toen hij middels een lay-up West Virginia op voorsprong bracht. Even leek het allemaal voor niets, maar aan de andere kant mistte Kansas-forward Perry Ellis een ogenschijnlijk makkelijke kans waarna de aannwezige studenten onmiddellijk het veld bestormden.

Met de overwinning blijft West Virginia in de top van de Big 12 staan, zij staan nu derde met een 8-5 record en gaan aankomende zaterdag op bezoek bij #22 Oklahoma State (7-6 Big 12). Kansas blijft, zoals gezegd, nog steeds koploper in de Big 12 met een 10-3 record, en krijgt dit weekend het beduidend zwakkere TCU (2-10 Big 12) op bezoek.

Slaande Gibbs ontsiert overwinning #6 Villanova

De #6 Villanova Wildcats hebben in de Big East conference nog steeds alles onder controle. Ook de thuiswedstrijd tegen de Seton Hall Pirates leverde geen problemen op voor Jay Wright en zijn spelers. Er werd met 80-54 gewonnen en hiermee heeft Villanova (11-2 Big East) nog steeds een riante voorsprong op de nummer twee, de #19 Butler Bulldogs (9-4 Big East).

Toch was het niet de overwinning waar achteraf over werd gesproken, want waar het na de wedstrijd vooral over ging was de klap die Seton Hall junior Sterling Gibbs uitdeelde aan Ryan Arcidiacono van Villanova.

Gibbs werd direct uit de wedstrijd gegooid, en voor Seton Hall is het de zoveelste teleurstelling dit seizoen. Na een goed begin – waarbij de Pirates in januari zelfs nog wisten te winnen van Villanova – heeft de ploeg nu acht van haar laatste tien wedstrijden verloren waarmee een ticket naar het NCAA Tournament heel ver weg is.

Overige uitslagen

#2 Virginia Cavaliers (12-1 ACC) – Pittsburgh Panthers (6-7 ACC), 61-49 (video)
Creighton Bluejays (3-11 Big East) – #19 Butler Bulldogs (9-4), 56-58
Georgia Tech Yellow Jackets (3-11 ACC) – Clemson Tigers (7-7 ACC), 63-52
Boston College Eagles (1-11 ACC) – Miami Hurricanes (6-6 ACC), 86-89 (video)

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen