2015 NFL Mock Draft 2.0

Door

Bitonio

Voor veel teams zijn de play-offs buiten bereik en zijn de voorbereidingen dus begonnen voor de 2015 NFL Draft en het binnenhalen van free agents. Een goed moment om een kijkje te nemen naar de mogelijke versterkingen die de teams die onderin bungelen binnen zouden kunnen halen via de draft. De lijst is op basis van de huidige stand in de NFL en de speculatie dat alle ‘draft eligible’ spelers uit het college football ook daadwerkelijk besluiten om naar de NFL te verhuizen. Wijzigingen ten opzichte van vorige week in bold

1. Tampa Bay Buccaneers – Marcus Mariota – QB – Oregon

De Heisman trophy winnaar zou wel eens in Tampa Bay kunnen eindigen, en dat zou helemaal geen slechte plek voor hem zijn. Met wide receivers Mike Evans en Vincent Jackson heeft hij makkelijke targets en met zijn mobiliteit kan hij makkelijker omgaan met de slechte offensive line dan de huidige quarterbacks. In de zeer slechte NFC South zou de komst van Mariota volgend jaar al een divisie titel op kunnen leveren.

2. Tennessee Titans – Jameis Winston – QB – Florida State

Ik denk dat we het allemaal eens kunnen zijn dat het Zach Mettenberger experiment niet heeft gewerkt. Er kan nog veel veranderen, zeker gezien de wedstrijd donderdag avond tussen de Jaguars en de Titans om te bepalen wie de tweede pick houdt, maar als alles zo blijft dan kunnen de Titans niet om Jameis Winston heen. Het enige wat dat zou kunnen veranderen is een ‘crash and burn’ tijdens de college football play-offs of nieuwe ‘off-the-field’ misstapjes.

Winston

3. Jacksonville Jaguars – Leonard Williams – DT – Southern California

De Jaguars hebben een running back nodig die Blake Bortles gaat helpen om de verdediging van tegenstanders open te breken, want nu kunnen ze het permitteren om vooral op de pass te focussen. Er zijn op het moment echter te veel vraagtekens of Melvin Gordon die running back kan zijn voor de Jags. Het is waarschijnlijk slimmer om voor het voor het beste talent te gaan in de draft. Met Leonard Williams hebben de Jaguars dé toevoeging die ze nodig hebben om relevant te zijn in de AFC South, want het verschil met de Texans en de Titans is niet groot.

Winston

4. Oakland Raiders – Amari Cooper – WR – Alabama

De Raiders hebben, in tegenstelling tot elk ander jaar, geen quarterback nodig omdat zij in Derek Carr een mogelijke franchise QB hebben. Wel hebben ze mensen nodig die Carr kunnen helpen. Alabama wide receiver Amari Cooper zou die persoon wel eens kunnen zijn. Cooper is met verre afstand de beste wide receiver van de draft.

5. Washington Redskins – Randy Gregory – DE – Nebraska

De Redskins hebben weer een dramatisch seizoen gespeeld en veel lag aan hoe weinig druk ze konden zetten op de quarterback van de tegenstander. Dat kan je oplossen door een sterke safety als Landon Collins binnen te halen, maar ook door extra ‘firepower’ binnen te halen op de positie van defensive end. Randy Gregory zou hier een perfecte kandidaat voor zijn gezien hij de beste paste rusher is in de 2015 NFL draft class.

6. New York Jets – Landon Collins – S – Alabama

De Jets hebben een quarterback nodig, maar om Jameis Winston nou los te laten in een stad als New York is vragen om problemen. De Jets kunnen beter wachten op UCLA quarterback Brett Hundley die binnen hun bereik is in de tweede ronde en een versterking aanbrengen aan de pass coverage. Ndamukong Suh komt waarschijnlijk als free agent op de markt en als je daar Landon Collins nog aan toe voegt dan hebben de Jets met afstand de beste verdediging in de NFL en gaan ze de nieuwe coach tijd geven om de aanval te herstructureren.

7. Atlanta Falcons – Shane Ray – DE – Missouri

De Falcons hebben veel hulp nodig, maar de meeste problemen liggen toch wel in de defensive line en op de positie van tight end. Tony Gonzalez vervangen is onmogelijk, maar tight ends Toilolo en Pascoe hebben bewezen geen starters te zijn. Er zijn echter geen top tight ends in deze draft en dus is het slimmer om Shane Ray te draften. Ray kan zowel op de defensive end plek als op de plek van outside linebacker speler, en dat is voor hem zeer positief qua speeltijd.

Winston

8. New York Giants – Melvin Gordon III – RB – Wisconsin

Eli Manning heeft dit seizoen momenten laten zien waarop het leek alsof oude Eli terug was. Zijn running backs hielpen hem echter niet om dit niveau vast te houden. Wisconsin running back Melvin Gordon zou Eli Manning kunnen helpen door stabiele productie te geven op de eerste twee downs zodat Eli Manning niet elke third down een konijn uit de hoed hoeft te toveren.

9. Chicago Bears – P.J. Williams – CB – Florida State

De Bears hebben de pech dat ze jaarlijks twee keer tegen de Packers moeten, en die ga je nooit winnen als je Aaron Rodgers vrije wide receivers gaat geven. Als ze niemand kunnen krijgen in de free agent pool, dan is P.J. Williams een prima optie om één van de twee startende cornerbacks te vervangen.

10. Carolina Panthers – Brandon Scherff – OT – Texas A&M

Cam Newton heeft met spoed betere tackles nodig die hem beschermen bij blitzes. De NFL Combine en de workouts gaan bepalen wie van de offensive tackles de beste keuze zou zijn voor de Vikings, want zowel Brandon Scherff, Cedric Ogbuehi en Andrus Peat zijn goede versterkingen. Op het moment heeft Scherff echter de beste papieren.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen