#1 Villanova ten onder tegen #8 NC State

Door

BannerMM

Voor het eerst tijdens het NCAA Tournament is er een #1 seed ten onder gegaan. De #1 Villanova Wildcats verloren met 71-68 van de #8 NC State Wolfpack, en hebben daarmee de discutabele eer om als eerste #1 seed uit het toernooi te worden geknikkerd.

De aanval van de Wildcats, die het hele seizoen zo effectief was, was tijdens de wedstrijd tegen NC State nergens te bekennen. Villanova schoot slechts 31% terwijl NC State tot een schotpercentage van 45% kwam. Daarnaast domineerde de Wolfpack in de paint, waardoor Villanova voor het eerst in zestien wedstrijden niet wist te winnen. Dit leidde tot groot verdriet aan de kant van Villanova, en dat gold ook voor de aanwezige leden van het koor van Villanova:

#14 Georgia State komt tekort tegen #6 Xavier
Na de heroïsche overwinning op Baylor, inclusief de vallende coach Ron Hunter, waren de #14 Georgia State Panthers heel even het favoriete team van heel Amerika. Een trip naar de Sweet Sixteen zat er helaas niet in voor Hunter en zijn zoon R.J., want de Musketeers van Xavier waren met 75-67 te sterk voor de Panthers. Toch kan Georgia State met opgeheven hoofd het toernooi verlaten, en na afloop toonde Ron Hunter nogmaals hoe trots hij was op zijn ploeg, en ook op zijn zoon:

#10 Ohio State geen partij voor #2 Arizona
Het NCAA Tournament nam ook afscheid van één van de meest getalenteerde spelers in D’Angelo Russell. De guard van de Ohio State Buckeyes kon niet voorkomen dat zijn ploeg met 73-58 ten onder ging tegen de Arizona Wildcats. Desalniettemin maakte de freshman wederom veel indruk, onder andere met deze geweldige pass:

#3 Notre Dame heeft OT nodig
De Fighting Irish hadden het niet makkelijk tegen #6 Butler. Jerian Grant was niet top en dus leidde Notre Dame bij de pauze maar met twee punten (31-29). Ook na de pauze kregen Grant en de Irish hun offensieve motor niet aan de praat en de Bullsdogs dwongen verlengingen af. Daarin zorgde Grant voor de beslissing met een crossover en layup hoog tegen het glas: 67-64.

Grant eindigde de wedstrijd met zestien punten en vijf assists, maar Steve Vasturia werd topscorer bij de Irish met 20 punten. Notre Dame zit voor het eerst in de Sweet Sixteen sinds 2003.

#5 Utah & #4 North Carolina naar Sweet Sixteen
Zowel de #4 Utah Utes als de #4 North Carolina Tar Heels mogen zich opmaken voor de Sweet Sixteen. Utah won na een waar basketbalgevecht met 75-64 van #4 Georgetown, en gaat daarmee voor het eerst in tien jaar naar de laatste zestien in het NCAA Tournament.

#4 North Carolina was ondertussen met 87-78 te sterk voor #5 Arkansas, waardoor het perfecte record van de ACC voorlopig intact blijft tijdens het toernooi: 9-0.

1 Reactie
  1. wieger 5 jaar ago

    ik had villanova in me final four….

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen