#1 Kentucky komt met schrik vrij tegen Ole Miss

Door

461097362

Als er één ding duidelijk was, dan was het wel het volgende: de #1 Kentucky Wildcats zouden weinig moeite hebben om zonder kleerscheuren de SEC door te komen. Maar uitgerekend in de eerste thuiswedstrijd ging het al bijna fout, de Ole Miss Rebels dreven de Wildcats tot het uiterste en pas na verlenging wist Kentucky weg te komen met een 89-86 overwinning.

De reden waarom de Wildcats zoveel moeite hadden met de Rebels was volgens Kentucky-coach John Calipari aan twee dingen te wijten: gebrek aan inzet, en Ole Miss-guard Stefan Moody. Laatstgenoemde scoorde 25 punten en was vooral efficiënt met zijn driepunters (5-uit-7), maar al vroeg tijdens de verlenging moest Moody het veld verlaten met kramp en daar was Calipari maar al te blij mee: “Als Moody niet uitvalt met kramp, dan hadden wij waarschijnlijk verloren. Hij was waanzinnig, en we konden hem helemaal niet afstoppen.”

Aan de kant van Kentucky was het met name Aaron Harrison die met 26 punten een groot aandeel had in de ontsnapping van de Wildcats, maar vooral de verdedigende intensiteit zal John Calipari zorgen baren. In alle opzichten speelde Kentucky defensief zijn slechtste wedstrijd van het seizoen, en in de paint werd Kentucky zelfs, ondanks het lengteverschil, met 30-26 verslagen door Ole Miss. Ondanks dit alles won Kentucky echter wel in de absolute slotfase, en het is de vraag of dit simpelweg een incident was, of dat dit aantoont dat Kentucky het nog weleens lastig kan gaan krijgen de komende weken.

St. John’s blijft zonder overwinning in Big East

Voor de #24 St. John’s Red Storm is het geen lekker begin aan conference play in de Big East. Na nederlagen tegen Seton Hall en Butler, kon de ploeg gisteren niet verrassen tegen de #8 Villanova Wildcats die met 90-72 te sterk waren in Madison Square Garden. Na een spannende eerste helft, scoorde Villanova in het tweede kwart maar liefst 56 punten waarbij met name Daniel Ochefu met een double double (dertien punten, dertien rebounds) en Darun Hillard (23 punten) een groot aandeel hadden.

Ohio State en Iowa State winnen nipt

Naast Kentucky waren er nog twee gerankte teams die met de schrik vrij kwamen. De #22 Ohio State Buckeyes wonnen na verlenging met 74-72 van de Minnesota Golden Gophers terwijl de #17 Iowa State Cyclones met 63-61 van de Oklahoma State Cowboys wonnen.

Bij Ohio State was het freshman D’Angelo Russell die wederom van zich liet horen met 27 punten. Ondanks zijn inzet, bleef Minnesota (dat nog niet heeft gewonnen in de Big Ten) de hele wedstrijd bij en was er in de verlenging een gelukkig schot van Marc Loving nodig om uiteindelijk te ontsnappen met de overwinning.

De Iowa State Cyclones hadden hun nipte overwinning vooral te danken aan Dustin Hogue. Waar Georges Niang teleurstelde door 3-uit-12 te schieten, was het Hogue die goed was voor zeventien punten, en één cruciale block die aan het einde voorkwam dat Oklahoma State middels een driepunter nog de overwinning kon stelen.

Overige uitslagen

Florida State Seminoles (1-1, ACC) 86-75 Virginia Tech Hokies (0-2, ACC)
Boston College Eagles (0-2, ACC) 60-61 Pittsburgh Panthers (1-1, ACC)
Penn State Nittany Lions (0-3, Big Ten) 64-73 Michigan Wolverines (2-1, Big Ten)
Georgia Bulldogs (0-1, SEC) 75-79 #23 Arkansas Razorbacks (1-0, SEC) (video)
Alabama Crimson Tide (1-0, SEC) 65-44 Texas A&M Aggies (0-1, SEC)
Vanderbilt Commodores (1-0, SEC) 64-52 Auburn Tigers (0-1, SEC) (video)

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen