‘Oude’ Celtics geloven in nieuwe successen

Door

Te oud. Over the hill. Vergane glorie. Met het wedstrijdtenue nog nat aan de waslijn, is het grote speculatiespel begonnen. Boze tongen beweren dat het voor de Boston Celtics tijd is om door te selecteren. Als de Bostonians niet verjongen, dan zal het voorlopig nog wel even duren voordat de 18de bannier naar de nok van het dak kan in de TD Banknorth Garden.

Hoeveel rek zit er nog in oudgedienden Paul Pierce, Ray Allen en Kevin Garnett? Journalisten en broadcasters houden zich sinds de recente uitschakeling van de Celtcs bezig met deze vraag. Hun contracten lopen nog door. The Big Three van Boston hebben geen behoefte om volgend jaar in een ander jersey te spelen. ,,Ik heb geen plannen om ergens anders naar toe te gaan”, aldus Allen.

Of dat helemaal een kwestie van willen is. Uiteindelijk bepaalt het management of er teveel sleet op de ‘oudjes’ zit. Bij het stellen van de over the hill-vraag zie je de wenkbrauwen fronsen bij de basketballers.

Goed, welke sporter beaamt dat hij het niveau niet maar aan kan. Niemand. Oké, er zullen wel wat versterkingen komen, is hun verwachting, maar het basisteam kan nieuwe successen halen.

,,Ik geloof daar in”, meldde aanvoerder Paul Pierce. ,,Ray, Kevin en ik zijn het merendeel van de tijd relatief gezond gebleven. Ray is zelfs de meest fitte speler in de hele league, daarom twijfel ik geen moment dat hij nog drie of vier jaar mee kan. En KG kan ook nog een jaar door. Ik ben voor het grootste deel ook fit gebleven, dus ik geloof er zeker in dat we nog een serieuze gooi kunnen doen naar het kampioenschap.”

Doc Rivers deelt de mening van zijn captain. ,,Ik ben van mening dat deze groep nog helemaal niet klaar is.” Nu de naam van de coach ten tonele is gekomen, komt meteen de prangende subvraag die momenteel gesteld wordt door de buitenwereld: moet ome Doc nog wel door moet gaan?

Zijn spelers zijn eenduidig. Rivers gaat nergens heen. Hij blijft gewoon. Punt uit. ,,Laat ik het maar on record zeggen. Doc heeft al gezegd dat hij terugkomt tegen mij en hij kan zijn woord niet breken. Tien minuten geleden hebben we een contract ondertekend.” Rajon Rondo was klip en klaar na de 97-87 nederlaag tegen de Heat.

Zelf ziet de hoofdcoach zich in 2011-2012 eveneens weer op de groene bank zitten. ,,Ik neig ernaar om volgend jaar terug te komen”, klonk het nog voorzichtig. ,,Ik heb de beslissing nog niet genomen. Maar ik kan je vertellen dat ik waarschijnlijk terugkom. Ik ben de afgelopen weken een beetje tot die slotsom gekomen. Ik ben een Celtic en ik hou van die gasten.”

Wordt vervolgd…

Foto: sportsofboston.com

Ook leuk om te lezen