MLB

Zambrano trekt drol weer in: ‘Ik heb spijt’

By  | 

Na twee dagen van bezinning achtte Carlos Zambrano het toch niet zo verstandig om de pijp met onmiddellijke ingang aan Maarten te geven. Waarschijnlijk had zijn zaakwaarnemer hem fijntjes laten weten dat een pensioen-per-direct hem het lieve sommetje van 24 miljoen dollar zou gaan kosten. En ja, da’s toch een hoop geld.

Zambrano had op vrijdagavond, boos en door emoties overmand, nog aan een ieder laten weten dat hij per direct zou stoppen, maar daarop kwam hij op maandag toch maar terug. ,,Ik wil een Cubbie blijven voor de rest van mijn leven”, liet hij weten. ,,De club is altijd goed voor me geweest.”

Zambrano ontkende in een interview met CSN Chicago dat hij Braves’ Chipper Jones bewust had proberen te raken, hij bood zijn excuses aan aan de fans van de Chicago Cubs, en zei dat hij nooit serieus had overwogen om te stoppen. Toch kregen verschillende Cubs-spelers een SMS-je dat aan duidelijkheid niets te wensen overliet: ,,Ik ben met pensioen.”

,,Het was gewoon een moment van frustratie”, liet hij maandag weten, ,,en daar wil ik mijn excuses voor aanbieden. Voor alle incidenten in mijn carriere, trouwens.”

Zambrano voegde daar bovendien aan toe niet te begrijpen waarom met name GM Jim Hendry zo hard had gereageerd op het voorval in Atlanta. De club besloot de werper op de disqualified list van dertig dagen – dus zonder loon – te plaatsen. Zowel Big Z als de spelersvakbond hopen dat de Cubs die termijn willen verkorten.

Jim Hendry noch manager Mike Quade wilde vanuit Houston, waar de Cubs de Astros met 4-3 versloegen, iets over de woorden van Zambrano zeggen. ,,Er valt niks meer te zeggen”, aldus Hendry. En Quade: ,,Ik heb andere dingen aan m’n hoofd.”

Foto: newstuffnews.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.