NBA

Wolves speuren zorgvuldig naar nieuwe coach

By  | 

Nu Kurt Rambis te elfder ure aan de kant is gezet door de Minnesota Timberwolves is general manager David Kahn een zoektocht gestart naar een nieuwe hoofdcoach. Daarin graaft de Wolves-president diep in de basketbalruif. Inmiddels heeft hij gesprekken gevoerd met Mike Woodson (ex Atlanta Hawks-coach) en Terry Porter (voormalig coach Phoenix Suns).

Dat wil overigens niet zeggen dat een van de twee in 2011-2012 het nieuwe hoofd van de technische staf wordt. Volgens Amerikaanse media heeft Kahn ook nog de heren Don Nelson (tot 2010 coach van Golden State Warriors), Bernie Bickerstaff (assistent Portland Trail Blazers) en Dave Joerger (assistent bij de Memphis Grizzlies) op zijn lijstje staan.

Zoals ‘onze’ JC zou zeggen, is het logisch dat de Timberwolves nu grondig en secuur te werk gaan. De nieuwe hoofdcoach moet als het muiltje van Assepoester passen binnen het profiel dat is opgesteld. Niet alleen moet de vicieuze cirkel van heel verliezen doorbroken worden met dit jonge en talentvolle team. Tevens moet hij het gewenste nieuwe spelsysteem goed kunnen overbrengen op jongens als Kevin Love, Michael Beasley en nieuwkomer Ricky Rubio.

Daarmee kan het aantrekken van een nieuwe coach wel eens belangrijker zijn dan het versterken van de selectie. Kahn wil een gepassioneerd persoon hebben die zich totaal kan vinden in een up tempo-achtige basketbalstijl én die met jonge gasten kan werken. Het nieuwe systeem zou volgens de GM uitermate geschikt zijn voor deze selectie in plaats van een soort van triangle-game, die Rambis voor ogen had.

,,We gaan een snelle manier van basketbal spelen. Zeg maar een fastbreaking style aan beide kanten van het veld. Voor mij is het belangrijk tijdens het zoeken naar een geschikte kandidaat dat we iemand weten te strikken die zich helemaal kan vinden in deze manier van spelen en die daar al wat ervaring mee heeft, zodat hij ons kan helpen met de verwezenlijking hiervan”, legde Kahn vorige week uit toen hij bekendmaakte dat hij Rambis toch de laan uit had gestuurd.

Porter, onder meer oud-spelverdeler van de Trail Blazers, was maandag de eerste die op audiëntie mocht komen in Minneapolis. Dinsdag was Woodson de gesprekspartner en de verwachting is dat Nelson eind deze week aan de beurt is. En wie weet wie daarna nog mogen aanschuiven.

Eén ding is zeker: Kahn gaat niet over één nacht ijs. ,,We moeten een zorgvuldige zoektocht houden”, benadrukte hij.

Foto: tcjewfolk.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Van huis uit groot geworden met voetbal. Amerikaanse sportpassie is in loop der jaren in systeem geslopen. Mag op Sport Amerika als liefhebber verhalen over NBA en MLB en in wekelijkse ING over van alles en nog wat. Te volgen op @IngmarMeijer