NBA

Wizards maken in Washington einde aan ‘uitsyndroom’

By  | 

Voor de Washington Wizards moet het thuisduel van zaterdagavond tegen de Boston Celtics gevoeld hebben als een uitduel. Het grootste gedeelte van het Verizon Center stadion droeg groen. Aangezien de Wizards een 0-20 record hebben in uitwedstrijden, leek dat geen goede voorbode.

Maar Wizards-guard John Wall dacht daar anders over. Met slechts nog een enkele seconden op de klok voltrok hij het vonnis over de Celtics met een driepunter en zette daarmee de verrassende 85-83 eindstand op het bord.

De ploeg van Doc Rivers had de nederlaag volledig aan zichzelf te danken. In het eerste kwart hadden de Celtics een voorsprong van zestien punten genomen. In die periode gooide de ploeg uit Boston 68 procent raak, maar dat percentage zakte de rest van de wedstrijd naar een bedenkelijk niveau van 33 procent.

,,Het was een bijzonder duel,” erkende Wizards-coach Flip Saunders. ,,Ik had het gevoel dat wij in Boston speelden. Ik zie dit dan ook als een goede uitoverwinning. We gaan dus met 1-20 record nu richting New York.”

Maandag spelen de Wizards in New York tegen de Knicks, terwijl de Celtics, die hun serie van vijf overwinningen op rij onderbroken zagen worden, dinsdagavond in eigen huis het opnemen tegen de Cleveland Caveliers.

Zie hieronder de samenvatting van het duel tussen de Celtics en de Wizards.

Foto: upload.wikimedia.org

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.