NHL

Winnipeg Jets showen nieuwe tenues

By  | 

Woensdagmiddag was de perspresentatie van de Winnipeg Jets. Gedurende deze dag weder onder meer de nieuwe outfits aan het publiek gepresenteerd. Team captain Andrew Ladd en 3 andere spelers kwamen uit de buik van een Royal Canadian Air Force Hercules bij de presenatie van de nieuwe tenues.

Het thuis tenue is marine blauw met witte en lichter blauwe strepen. Het uit tenue is wit met 2 kleuren blauwe strepen, ‘polar night blue’ en ‘aviator blue’. Beide kleuren hebben een betekenis.

Beide kleuren hebben te maken met de Royal Canadian Air Force. Het lichtere blauw komt van de historische kleuren van de RCAF en het donkere blauw wordt gebruikt op hedendaagse vliegtuigen.

Beide tenues hebben een cirkelvormig logo op hun borst dat gebaseerd is op het RCAF logo. General manager Kevin Cheveldayoff is blij met het nieuwe tenue. ,,We wilden een nieuwe look, maar we wilden ook de rijke historie van onze stad en de RCAF niet vergeten,” aldus Cheveldayoff. ,,Het resultaat is mooi, traditioneel en strak.”

De kleuren zijn hetzelfde als die van de oorspronkelijke Winnipeg Jets, die de stad in 1996 verlieten en naar Phoenix vertrokken, waar zij verder gingen als de Coyotes. De nieuwe Jets zijn de voormalig Atlanta Thrashers.

Winnipegs eerste seizoenswedstrijd is op 9 oktober thuis tegen de Montreal Canadiens.

Zie hier hoe de tenues werden gepresenteerd:

Foto: wfptv.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.

1 Comment

  1. Sjoerd

    9 september 2011 at 11:40

    Niks bijzonders… Maar even voor deze zekerheid, ik neem aan dat het hele roster van Atlanta gewoon mee gaat naar Winnipeg? Lekkere volksverhuizing dan ook!