NFL

Who’s better, who’s best (#56): Jonathan Ogden

By  | 

Who’s better, who’s best nummer 56: Jonathan Ogden

De offensive linemen zijn nog steeds de meest ondergewaardeerde spelers van een Amerikaans Footballteam. Nochtans kan er zonder hen niets gebeuren.

Toen Jonathan Ogden speelde waren er vier superieure offensive tackles actief in de NFL: Tony Boselli (Jacksonville Jaguars-, Lincoln Kennedy (Oakland Raiders), Orlando Pace (St-Louis Rams) en Ogden zelf.

De echte grote, sterke tackles zoals ze nooit eerder voorkwamen, misschien met uitzondering van Athony Munoz. Ogden was waarschijnlijk de beste van de vier, en nu ook de eerste o-lineman in de countdown.

In 1996 werd Ogden als vierde keuze in de eerste ronde door de Baltimore Ravens gekozen. Hij speelde college football bij de UCLA Bruins.

In 12 seizoenen in de NFL mocht hij 11 maal de Pro Bowl spelen. Met Baltimore won hij in 2001 de Super Bowl tegen de New York Giants. Hij maakte volop gebruik van zijn lichaam: 2.06 meter en 155 kilogram.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.