NFL

Who’s better, who’s best (#54): Lance Alworth

By  | 

Who’s better, who’s best nummer 54: Lance Alworth

Alworth is een van de spelers die niet het respect kreeg dat hij verdient. Dat komt grotendeels omdat hij het grootste deel van zijn loopbaan speelde in de AFL, gezien als de kleine broer van de NFL.

Hij kreeg de bijnaam Bambi. Hij liep over het veld met zo’n gratie en snelheid dat hij op een hert deed denken. De statistiek YAC, Yards after catch, werd eigenlijk voor hem uitgevonden. De wide receiver kon de bal op volle snelheid vangen waardoor hij makkelijk nog een eindje kon lopen met de bal.

Hij scoorde 87 touchdowns in zijn carrière. In 1978 werd hij in de Pro Football Hall of Fame opgenomen. Hij werd hiermee de eerste San Diego Charger én de eerste speler uit de American Football League.

In zijn laatste seizoen, 1972, won hij met de Dallas Cowboys zijn eerste en enige Super Bowl, waarin hij een touchdownpass ving. Hij is de enige speler die zowel in het All-Time AFL team zit als in het NFL 75th anniversary team.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.