NFL

Who’s better, who’s best (#23): Otto Graham

By  | 

Who’s better, who’s best nummer 23: Otto Graham

De Cleveland Browns moesten in de nieuwe liga, de All-America Football Conference, spelen en head coach Paul Brown had zijn oog laten vallen op Otto Graham. Die speelde tailback bij Northwestern, maar Brown zag in hem toch zijn quarterback voor in de T-formation. De coach had gelijk, Cleveland won vier opeenvolgende AAFC-titels en hadden over die vier seizoenen een fantastisch 52-4-3 record.

In 1950 sloot Cleveland zich aan bij de NFL en zogenaamde experts zeiden dat ze het kneusje van de liga gingen worden. Het team mocht nochtans de finale spelen in hun eerste jaar in de big leagues en won.

In de 30-28 overwinning over de Los Angeles Rams wist Graham vier touchdownpassen te gooien. In een andere championshipgame, tegen de Detroit Lions, liep hij drie touchdowns binnen en gooide er ook nog drie tijdens de 56-10 vernedering.

Met Graham als generaal speelde Cleveland in 10 opeenvolgende finales en won vier AAFC- en drie NFL-kampioenschappen. Hij speelde in vijf Pro Bowls en krege in 1965 zijn buste in de Hall of Fame.

Foto: www.clevelandseniors.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.