MLB

Vrouw gooit batting practice voor Indians

By  | 

Voor het eerst in de geschiedenis van Major League Baseball gooide een vrouw batting practice voor een Major League team. De 36-jarige Justine Siegal droomde al sinds haar jeugd van een kans om op een heuvel tegenover de beste slagmensen van de wereld te staan.

Ze haalde het natuurlijk niet als pitcher, maar kreeg op zondag van de Indians een kans om haar droom op een andere manier te verwezenlijken. Ze mocht batting practice gooien voor Major League hitters en gooide als warming up nog even over met manager Manny Acta.

Nadat ze de test van vijf minor league slagmensen goed had doorstaan mocht zij op drie catchers van de Indians gooien. Vanaf de heuvel en achter een hekje ter bescherming gooide zij een paar harde ballen over de plaat voor Lou Marson, Paul Phillips en Juan Apodaca.

Siegal is al haar hele leven honkbalgek. Op haar middelbare school probeerde zij in het honkbalteam te komen via try-outs, maar ze werd geweigerd.

Toen ze op een honkbalkamp was en in een oefenwedstrijd tegen het team van haar school als pitcher de beste slagmensen uitschakelde, werd ze alsnog toegelaten tot het team.

Later speelde zij nog voor verschillende teams en werd ze de eerste vrouwelijke coach bij een mannelijk college team en de eerste vrouwelijke coach (eerste honk coach) bij een professioneel team.

Met het gooien van batting practice voor de Indians en later deze week nog de Athletics hoopt Siegal awareness te genereren voor dameshonkbal. Een sport die zich steeds meer begint te ontwikkelen in Amerika en ook in Nederland.

Foto: mlb.mlb.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.

1 Comment

 1. Hans Jansen de Vries

  22 februari 2011 at 21:13

  Leuk positief artikel ! Goed voor het ..
  Vrouwen Honkbal. Want laten we anno 2011 en gelijk aan inmiddels geluckig al vele sporttakken, het ‘geDames’ vergeten OK ?
  Come On, let’s play ball Girls ! Hahaha
  HJ22