NFL

Voorbeschouwing NFL play-offs: Jets-Colts

By  | 

New York Jets (11-5) – Indianapolis Colts (10-6)

Deze teams speelden vorig seizoen voor de titel in de AFC en zoals geweten trok Indianapolis destijds aan het langste eind. Dit seizoen ging het wat minder voor de Colts, die op een bepaald moment zelfs 6-6 stonden en een plaats in de playoffs bijna aan hen zagen voorbijgaan. Peyton Manning en de enkele niet-geblesseerde Colts wonnen er uiteindelijk toch vier op een rij.

New York won een wedstrijd meer, maar die overwinning kwamen niet allemaal even makkelijk: tegen de Lions en de Browns was telkens overtime nodig om de ‘W’ binnen te halen. Dat maakt het wel het eerste team in de geschiedenis van de NFL dat twee opeenvolgende uitwedstrijden wint na overtime.

Hou hier vooral Manning tegen de defenisve backs van New York in de gaten en de running game van de Jets tegen de rushing defense van Indianapolis, die statistisch gezien de slechtste is van alle ploegen in de playoffs. De winnaar van deze wedstrijd neemt het in de volgende ronde op tegen de Pittsburgh Steelers.

Een samenvatting van de ontmoeting van afgelopen seizoen tussen de Jets en Colts, toen er om het AFC kampioenschap gespeeld werd, zie je hieronder.

Foto: davissportdeli.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.