NFL

Voorbeschouwing NFC play-offs: Seahawks-Bears

By  | 

Na hun verrassende overwinning van de Seattle Seahawks tegen de New Orleans Saints (41-36) mag het team zondag afreizen naar Soldier Field. De Seahawks nemen het in de tweede ronde van de play-offs daar op tegen de Chicago Bears. Of Seahawks-running back Marshawn Lynch weer voor spektakel zal zorgen is de grote vraag.

De Bears mogen na een weekje rust opdraven om Seattle te verwelkomen. Het team uit Chicago heeft er een sterk seizoen opzitten, 11-5, maar verloren in het reguliere seizoen al wel tegen de Seahawks. In Chicago werd het destijds 20-23. De Seahawks speelde net opdezelfde manier al vorige zaterdag tegen de Saints. Quarterback Matt Hasselback maakte weinig fouten, gooide veel korte passen en betrok wide receiver Mike Williams volop in het spel, hij eindigde de wedstrijd met 10 catches voor 123 yards. Chicago slaagde destijds om maar 1 offensieve touchdown te scoren, een korte run van Matt Forte, die maar 11 yards rushing achter zijn naam kon zetten.

De Seahawks wonnen vorig weer zoals vermeld hun eerste wedstrijd van de play-offs thuis tegen de regerend kampioen en dat mag nu al als dé verrassing van de play-offs worden gezien. Als Seattle op dit tempo kan doorgaan tegen Chicago is een nieuwe ‘upset’ wel degelijk mogelijk.

De Bears hebben een zeer sterke defense, onder leiding van linebacker Brian Urlacher, die bijna bij elke tackle betrokken is. Devin Hester, de wide receiver/returnman van Chicago, liep al een punt terug tegen Seattle in het reguliere seizoen,. Telkens als ‘The windy city flyer’ aan de bal komt wordt het zeer gevaarlijk voor de tegenstander, dat is al vaak genoeg gebleken dit seizoen.

De winaar van deze partij komt in de volgende ronde uit tegen de Green Bay Packers, die zaterdagavond verrassend de Atlanta Falcons versloegen.

Foto: patsblog.projo.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.

2 Comments

 1. Darch

  16 januari 2011 at 17:18

  Kom op, man. D’r is toch wel ’n foto van Jay Cutler in een Bears-outfit te vinden…?

 2. Darch

  16 januari 2011 at 23:24

  Da’s beter 😉

  Bring on the Packers! Go Bears!