Uitgelicht

Today in Sports History – 25 juni

By  | 

Op 25 juni 2009 overleed Michael Jackson, en ging Shaquille O’Neal van de Phoenix Suns naar de Cleveland Cavaliers. En tien jaar eerder, in 1999, besliste Avery Johnson de NBA finals tussen de San Antonio Spurs en de New York Knicks (4-1). Het duel was om de vingers bij af te likken, en mondde uit in een prachtig een-op-een duel tussen Latrell Sprewell (35 punten, 25 van New York’s 34 op het eind) en Tim Duncan (31 punten). De Knicks gingen de laatste minuut in met een 77-76 voorsprong, maar Johnson vuurde uiteindelijk het beslissende jumpshot af: 77-78.

Meest vermakelijk sportfeit is echter de legendarische meltdown van triple A-club Asheville Tourists-manager Joe Mikulik op 25 juni 2006. Check de hilarische video, en let daarbij ook vooral op de achtergrond-muziek die er in het stadion wordt gespeeld, om de show van Mikulik kracht bij te zetten:

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.