Uitgelicht

Today in Sports History – 23 juni

By  | 

Op 17 juni 1917, het laatste jaar dat Babe Ruth fungeerde als fulltime pitcher, stond Fenway Park in het teken van het treffen tussen de Boston Red Sox en de niet bijster imponerende Washington Senators. Pitcher Ruth begon met vier wijd op slagman Ray Morgan, maar was het niet eens met de call van umpire Brick Owens. Een woordenwisseling volgde, waarna Ruth door Owens uit de wedstrijd werd gegooid. Dat deed bij The Babe de stoppen doorslaan, en hij sloeg de umpire vol in het gezicht. ,,Nee, het was geen love tap“, zou Ruth later verklaren. ,,Ik raakte hem vol op de kaak.”

Ruth werd geschorst voor tien duels en veroordeeld tot honderd dollar boete, maar het echte nieuws van de dag gebeurde pas in het vervolg van de wedstrijd. Rechtshander Ernie Shore kwam Ruth vervangen, en zorgde voor een legendarische prestatie. Hij begon met een pickoff van Morgan, en gooide, alsof het niks was, de 26 volgende slagmensen uit, zonder een hit toe te staan. De onofficiele Perfect Game van Shore zou de geschiedenis ingaan als een Perfect Game in Relief.

De Boston Red Sox in 1917. Ernie Shore in het midden, Babe Ruth tweede van rechts:

Foto: baseball-fever.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.