Uitgelicht

Today in Sports History – 22 juni

By  | 

De derby tussen de aartsrivalen Chicago Cubs en St. Louis Cardinals op 22 juni 2002 kende een onverwachte vertraging. Het was al twintig minuten nadat de eerste pitch had moeten worden gegooid, toen Cubs-aanvoerder Joe Girardi de microfoon pakte en zei: ,,Het spijt me jullie te moeten informeren over een tragedie in de Cardinals-familie. De Commissaris heeft besloten de wedstrijd van vandaag af te lassen.” Niet veel later werd duidelijk dat Cardinals-starter Darryl Kile (33) dood was gevonden in zijn hotelbed. Het was voor het eerst sinds 23 jaar dat er een honkballer overleed in het midden van het seizoen. De dood van Kile zou als een donkere wolk boven het 2002 seizoen blijven hangen.

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.