MLB

Today in Sports History – 16 augustus

By  | 

Honkbalfans zullen zich Jose Offerman nog vooral herinneren als de lead-off man van de Kansas City Royals en de Boston Red Sox. Maar de echte kenners, weet ook nog donders goed wat hij in 2007, als lid van de Long Island Duck in de Atlantic League, flikt.

Offerman is op 16 augustus 2007 al 38 jaar oud, maar hij is vast van plan om nog een keer terug te keren naar de Big Leagues. Hij is – met een slaggemiddelde van .335 – in ieder geval aardig op weg.

Op een kwade dag in augustus gaat het echter goed mis, al lijkt er aanvankelijk nog geen vuiltje aan de lucht, als hij de wedstrijd begint met een home run. Tijdens zijn tweede slagbeurt wordt hij echter op zijn been geraakt door Bridgeport Bluefish pitcher Matt Beech, en Offerman gaat vervolgens volledig door het lint.

Offerman bedenkt zich niet, en gaat gewapend met zijn knupper Beech te lijf. Hij breekt daarbij een vinger van Beech’s non-pitching hand, terwijl Bluefish-catcher John Nathans bij een back-swing een hersenschudding oploopt.

Als hij eenmaal in bedwang is gebracht, wordt hij door de politie van het veld geleid. Hij wordt vevolgens aangeklaagd met twee gevallen van mishandeling in de tweede graad. Hij krijgt een definitieve schorsing opgelegd, en moet de resterende 31 wedstrijden van het seizoen missen.

,,Ik raakte mezelf voor tien seconden kwijt”, verklaart Offerman later. ,,Dit is een van de zaken die je liever wilt vergeten voor de rest van je leven.”

Er bestaan (helaas) geen filmbeelden van het incident, maar bijgaande foto-shoot geeft toch een heel aardig idee van de bal attack van Jose Offerman:

 

Foto: AP

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.