MLB

Today in Sports History – 13 juli

By  | 

Beetje saaie dag in de geschiedenis van de Amerikaanse Sport, of je moet van mening zijn dat iedere MLB All Star Game sowieso een plaatsje in de annalen van de sportgeschiedenis verdient.

De 53ste editie van de Midsummer Classic op 13 juli 1982, vindt in ieder geval plaats in het Olympic Stadium in Montreal, Canada – thuishaven van de Montreal Expos. Het is een speciale editie, want het is voor het eerst dat de wedstrijd buiten de Verenigde Staten wordt gehouden.

Grote man – en Most Valuable Player – wordt shortstop Dave Concepcion van de Cincinnati Reds, die in de tweede inning een pitch van Boston Red Sox-werper Dennis Eckersley omtovert tot een two run homerun. De oprisping van Concepcion betekent een 2-1 voorsprong voor de National League, en zal later de beslissende klap blijken op weg naar de uiteindelijke 4-1 overwinning voor de NL.

Foto: millercards.net

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.