Uitgelicht

Today in Sports History – 1 juli

By  | 

De eerste juli is, om de een of andere reden, nou niet de dag met de meest opbeurende gebeurtenissen in de geschiedenis van Amerikaanse sporten. Een kleine greep:

  • Op 1 juli 1990, amper twee dagen na de dubbele no-hitters van Dave Stewart en Fernando Valenzuela, heeft New York Yankees Andy Hawkins de vorm te pakken. Tegen de Chicago White Sox slaagt hij erin een onvervalste no-no te gooien. De prestatie gaat echter niet gepaard met de nodige festiviteiten. De Yankees gaan in Comiskey Park namelijk met 4-0 kopje onder, dankzij twee maal vier wijd en drie errors aan het slot van de wedstrijd. Het was slechts de dertiende keer in de geschiedenis dat een pitcher met een no-hitter de wedstrijd verloor.
  • Op 1 juli 1998 neemt de derde lockout in de geschiedenis van de NBA een aanvang. De voornaamste oorzaak: de clubs vinden dat ze teveel betalen aan spelerssalarissen, en willen een steviger salary cap.
  • Op 1 juli 2003 gaat er een arrestatiebevel uit naar LA Lakers-ster Kobe Bryant. Bryant wordt door Katelyn Faber, een negentienjarige employee van een hotel in Denver, waar Bryant verblijft vanwege een operatie, beschuldigd van verkrachting. Bryant ontkent, geeft samen met zijn vrouw een persconferentie, bekent ontrouw, en geeft zijn vrouw een ring ter waarde van vier miljoen dollar, bij wijze van schuld. Precies veertien maanden later, wordt de zaak gesloten, omdat Faber ‘niet wil getuigen’.
  • Op 1 juli 2004 werken de Boston Red Sox en New York Yankees in de Bronx een epische confrontatie af, die dertien innings zou gaan duren, en uiteindelijk wordt beslist door Yankees’ backup catcher John Flaherty, met de winnende double. Meest memorable moment van de wedstrijd: de legendarische catch van Derek Jeter in de tribune.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.