NBA

Thunder stellen orde op zaken tegen Grizzlies

By  | 

De Oklahoma City Thunder hebben dinsdagavond de stand gelijk getrokken in de serie tegen de Memphis Grizzlies. Nadat game 1 verrassend naar de bezoekers uit Memphis was gegaan, bleken de Thunder ditmaal met 111-102 te sterk.

Het grote verschil tussen beide wedstrijden was de instelling, stelde Grizzlies-coach Lionel Hollins. ,,Zoals ik wel vaker heb gezegd maakt volgens mij het team die het meest wanhopig is de grootste kans om te winnen. Zo’n team doet er namelijk echt alles aan om een nederlaag te voorkomen.”

,,De Thunder waren dinsdagavond wanhopig omdat ze ten koste van alles niet met 0-2 achter wilden komen te staan. Dat hebben wij dus gemerkt. Ze waren feller en speelden veel beter basketbal dan in game 1.”

Wat de Thunder ook zeker beter deden was de defense. De sterspeler van de Grizzlies, Zach Randolph, werd aan banden gelegd. Hij kwam slechts tot 15 punten.

,,Wij zullen altijd genoeg punten scoren met spelers zoals Kevin (Durant,red) en Russell (Westbrook,red),” gaf Thunder-coach Scott Brooks na afloop aan. ,,Maar de defense maakte vandaag echt het verschil voor ons. Wij weten wat voor belangrijke speler Zach voor hun is en ik denk dat wij vandaag het uitstekend hebben gedaan vandaag richting hem.”

Durant en Westbrook bleken inderdaad weer van grote waarde voor de thuisploeg met respectievelijk 26 en 24 punten.

Zaterdag staat game 3 op het programma in Memphis.

Zie hier de samenvatting tussen de Grizzlies en de Thunder

Foto: media.star-telegram.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.