NBA

Stern loopt 23 miljoen dollar mis

By  | 

David Stern, de grote baas van de NBA, gaf aan dat hij gedurende de lockout geen salaris wilde ontvangen. Volgens berichten van ESPN.com zou Stern zich aan zijn woord houden. Stern laat zijn eight-figure salaris vallen gedurende de periode van de lockout.

Het gezicht van de NBA gaf geen indicatie dat hij akkoord zou gaan met een lager (of geen) salaris aangezien spelers meer geviseerd worden in het geval van een lockout, maar nu blijkt dus dat hij zijn loon, dat door New York Daily News werd geschat op 23 miljoen dollar per jaar, zou laten vallen.

Yahoo! Sports bevestigde dat Stern tussen de 20 à 23 miljoen dollar opraapte per jaar. Als die cijfers kloppen verdient hij meer dan alle NBA-spelers, behalve eentje.. Kobe Bryant.

Dinsdag kreeg de commissaris al wat kritiek te verduren in het sociale netwerk wereldje. Spencer Hawes, de center van de Philadelphia 76ers stelde zich vragen bij de grootte van Stern’s loon.

“23 miljoen per jaar voor Stern, huh”, zei de center. “Vreemd dat er geen gezeik is om de commissaris zijn loon terug te schroeven maar hij eist wel dat alle spelers wat minder krijgen.”

 

Foto: www.cbssports.com

 

 

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Woonde 7 jaar in Pine Bluff, Arkansas als kind. Studeerde nadien nog Journalistiek aan Lindenwood University in St. Charles, Missouri via een basketbalbeurs. Werkte mijn bachelor Journalistiek af in Brussel aan het Erasmushogeschool. Speel nog steeds basketbal, ben een basketbal coach en ben gepassioneerd door Amerikaanse sporten, bij voorkeur NBA en NCAA.