MLB

Standbeeld voor Big Hurt in The Cell

By  | 

,,Prachtig”, vond Frank Thomas, de beste hitter in de geschiedenis van de Chicago White Sox, het standbeeld dat hij zondagmiddag van zichzelf mocht onthullen. ,,Zelfs m’n neus klopt. Ja, ik heb over die neus de afgelopen jaren behoorlijk wat te horen gekregen. Ozzie Guillen hield er de afgelopen dagen ook al niet over op. Bleef maar zeggen dat ze behoorlijk wat klei moesten gebruiken om ‘m goed te krijgen…”

Thomas werd voorafgaand aan Game 3 in de series met de Boston Red Sox door zijn voormalige club letterlijk en figuurlijk in het zonnetje gezet. Behalve de onthulling van het standbeeld op de left field concourse, werd ook het nummer 35 van de Big Hurt officieel met pensioen gestuurd. De beeltenis van Thomas op de outfield wall werd onthuld door voormalige Sox-grootheden Billy Pierce en Carlton Fisk.

Maar het meest in z’n sas was Thomas, die het even te kwaad kreeg toen hij het publiek toesprak, toch wel met zijn standbeeld. ,,Ik ben er trots op.”

Foto: chicagotribune.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.