NHL

Stamkos vijf jaar langer bij de Lightning

By  | 

De kogel is eindelijk door de kerk: restricted free agent Steven Stamkos heeft zijn contract met de Tampa Bay Lightning na lange onderhandelingen verlengd. Door het nieuwe contract staat de jonge center voor de komende vijf jaar weer onder contract in Florida en verdient hij in die periode naar verluidt 37,5 miljoen dollar.

Volgens Stamkos was het al die tijd al zijn intentie om bij te tekenen bij de ploeg waar hij in 2008 zijn eerste NHL-contract tekende. Hij moest dan ook wel lachen om de geruchten die zich aan het verspreiden waren omdat de deal vrij lang uitbleef.

Ook zijn vrienden maakten gebruik van de situatie om de 21-jarige aanvaller wat te jennen; zo kreeg Stamkos een sms met een foto waarbij zijn hoofd op het lichaam van Phil Kessel was gephotoshopt. „Veel mensen dachten dat dit een echte foto was, maar ik lag echt dubbel toen ik hem zag. Ik vond het in ieder geval erg komisch.”

Toch moest Stamkos toegeven dat hij de geruchten toch wel zat begon te raken, al heeft hij er naar eigen zeggen geen minuut slaap over verloren. De onderhandelingen duurden nu eenmaal iets meer langer, maar dat was voor zowel Stamkos als Steve Yzerman, de general manager van de Lightning, geen reden om zich zorgen te maken.

„Een dergelijk proces neemt nu eenmaal wat tijd in beslag,” aldus Yzerman. „We zijn er in de herfst van 2010 al mee begonnen en hebben toen besloten om het seizoen eerst af te maken. Daarna hebben we de play-offs afgewacht en na afloop zijn we de onderhandelingen weer gestart.”

De club nam een groot risico door het contract voor 1 juli nog niet verlengd te hebben, aangezien de speler met de meeste goals in de NHL over de afgelopen twee seizoen vanaf dat moment een restricted free agent was. Dit hield in dat de speler op een aanbieding van een andere club in kon gaan.

„Hier waren we op voorbereid,” legt Yzerman uit. „Aangezien hij een restricted free agent was, hadden we nog altijd het recht om een dergelijk aanbieding te matchen. Daarom wisten we dat we de speler nooit zouden verliezen.”

Uiteindelijk kwamen er geen aanbiedingen van andere clubs en kwam de intentie van Stamkos gewoon uit middels een contract dat hem tot zijn zesentwintigste in Tampa Bay houdt. Hij is hiermee ook meteen een grootverdiener in de NHL want met 7,5 miljoen dollar per jaar staat hij in de top 10 van de league.

Foto: nhlsnipers.com

 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Als afgestudeerd Amerikanist gek van de Verenigde Staten en dus ook van Amerikaanse sporten. Wilde tijdens een grote reis door de VS in 2005 graag een NHL-wedstrijd zien, maar de lockout verhinderde dat. Werd vervolgens gegrepen door het MLB-virus en bericht nu op SportAmerika over beide sporten.