MLB

Sport Amerika Quiz – Week 8

By  | 

 

Ja, sportquizvrienden, de eindstreep is in zicht. Nog maar twee weken tot aan de Grand Finale, want hier is al weer de SportAmerika Quiz, week 8.

We zullen ons niet meer wagen aan bespiegelingen. Moeilijk of niet moeilijk – het blijkt moeilijk te bepalen. Vandaar: wat je hieronder ziet, zijn twintig jerseys. Shirtjes met (rug)nummers, uit heden en verleden, die behoorden/behoren aan grote sportmannen. Het nummer zelf zal je helpen de eigenaar te vinden, als ook de clubkleuren, en hier en daar het logo van de club. Verschillende van de jerseys zijn retired, maar zeker (nog) niet allemaal.

Maar goed, jerseys dus. Soms het thuisshirt, soms het away-shirt. En wie weet zit er hier en daar een throwback tussen, of een alternative one. Tja, het moet wel een beetje puzzelen blijven, natuurlijk… Lang verhaal kort: wij zijn op zoek naar de twintig sporters aan wie deze shirtjes toebehoorden/toebehoren.

Voor wie het lukt ze alle twintig zonder hints te leveren: bij deze bij voorbaat petje af! Wie daar niet in slaagt en hier en daar een aanwijzing nodig heeft: op maandag volgen om exact 12:00 uur de hints.

Weet je alle twintig antwoorden, of ben je tevreden met wat je hebt, stuur ze dan in een mailtje naar quiz@sportamerika.nl.

De puntentelling gaat als volgt. Voor iedere goed geraden sporter krijg je een (1) punt. Dat zijn dus twintig (20) punten in totaal. Je hebt alle tijd van de wereld: inzenden kan tot en met woensdag 31 augustus, terwijl we de quiz op maandag 29 augustus als gezegd nog eens zullen plaatsen, vergezeld van hints. Maar let wel: de snelle inzenders zullen nog eens extra worden beloond. De eerst vijf deelnemers met alle twintig antwoorden goed, krijgen nog eens een bonus van respectievelijk 5, 4, 3, 2 en 1 punten.

Aan het einde van de rit staan er voor de top 3 een paar leuke prijzen te wachten. Zo ligt er voor de overall winnaar na tien weken een Season Pass voor NBA.com klaar. Echter, iedere ronde staat ook nog eens op zichzelf. Ook voor de tien weekwinnaars hebben we een fraaie prijs in petto.

De oplossing van iedere ronde, vergezeld van de weekuitslag en de totaalstand, zal op donderdag worden gepubliceerd.

Veel plezier!

 

 

NOGMAALS: MAIL JE TWINTIG OPLOSSINGEN NAAR QUIZ@SPORTAMERIKA.NL. 

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.