NFL

South Park neemt hypocriete NCAA op de hak

By  | 

Na het zoveelste incident over illegale betalingen (Cam Newton), vonden Matt Stone en Trey Parker, de makers van South Park, het tijd worden om de National Collegiate Athletic Association (NCAA) eens op de hak te nemen. De moraal van hun verhaal: de NCAA is een hypocriete organisatie door zelf miljoenen op te strijken, terwijl het z’n spelers nog niet eens toestaat om lunchgeld te toucheren.

In aflevering 5 van het vijftiende seizoen, Crack Baby Athletic Association, heeft Eric Cartman het plan opgevat om geld te verdienen met behulp van crack babies, en daarin – na een aanvankelijk subtiel begin – de vraag stellen hoe de NCAA er toch in slaagt om miljoenen te verdienen zonder z’n spelers te betalen.

Voor wie South Park’s Crack Baby Athletic Association heeft gemist:

Foto: southparkstudios.com

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Sportjournalistieke sporen verdiend bij de Zwolse Courant (twee jaar), het Noordhollands Dagblad (zes maanden), Voetbal International (twaalf jaar) en VI.nl (vier jaar). Nu klaar voor het grote werk: SportAmerika. Chicago b(i)ased. Go Bears. Go Hawks. Go Bulls.