NHL

Sidney Crosby verlengt puntenstreak naar 18

By  | 

De aanvoerder van de Pittsburgh Penguins, Sidney Crosby, heeft voor de 18e wedstrijd op rij een punt (goal of assist) weten te noteren. Deze serie is de op een na beste prestatie op dit gebied in de tot nu toe glanzende carrière van de 23-jarige Canadese sterspeler uit de NHL.

Mede dankzij deze streak van Crosby hebben de Penguins al twaalf wedstrijden op rij gewonnen en moesten ook de Buffalo Sabres het onderspit delven afgelopen zaterdagavond. In een wedstrijd waarbij er regelmatig opstootjes en vechtpartijen ontstonden wist de lijstaanvoerder van de NHL uiteindelijk met een 5-2 overwinning Buffalo te verlaten.

Of het Crosby gaat lukken om met zijn team dertien wedstrijden op rij te winnen en tevens zijn 19e punt op rij te laten noteren is nog de vraag. De Penguins moeten komende dinsdag op bezoek bij de Philadelphia Flyers die momenteel 2e staan in de NHL op slechts één punt achter de Penguins. In deze kraker zal het er naar verwachting hard aan toe gaan en de Penguins mogen hier bewijzen dat ze echt het beste team in de NHL zijn. Bij winst zullen de Philadelphia Flyers de Penguins voorbijgaan op de ranglijst en mogen zij zich, al dan niet tijdelijk, het beste team in de NHL noemen.

Tweet about this on TwitterShare on Facebook0Share on Google+0Share on LinkedIn0Pin on Pinterest0Flattr the authorBuffer this pageEmail this to someonePrint this page

Admin van Sport Amerika.